Jubileumfeest: BouwRAI Filmwijk 25 jaar!

Filmwijk 25 jaar

Dit voorjaar bestond het oudste deel van de Filmwijk, de BouwRAI, 25 jaar. De woningen in de BouwRAI waren in 1992 hét voorbeeld van vernieuwend bouwen. Twee weken lang wandelden architecten, bobo’s en huizenzoekers door de wijk om de veelbesproken architectuurtentoonstelling te bezoeken. Een kwart eeuw later is de wijk nog altijd een van de meest geliefde wijken van Almere.

Het jubileum wordt op vrijdagavond 22 september en zaterdag 23 september in het BouwRAI deel van de wijk gevierd met een groot feest voor jong en oud. U kunt genieten van muziek, films, een expositie, kunst, cultuur, architectuur, rondleidingen, food & drinks: zowel buiten als in huiskamers van Filmwijkers en in De Polygoon. Ook wordt er ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan een speciaal jubileumboek uitgegeven.

BLIJF OP DE HOOGTE

Een speciale werkgroep is hard bezig het feestweekend te organiseren. U kunt de vorderingen volgen via de speciale Facebook pagina. Like deze pagina en blijf op de hoogte! Mooie of bijzondere herinneringen? U kunt op die pagina ook uw eigen Filmwijkfoto’s / filmpjes / verhalen uit de oude doos plaatsen.

DOE MEE

Hulp is welkom. Misschien heeft u nog oude filmpjes van de begintijd die het vertonen waard zijn, mooie foto’s van toen, oude anekdotes. Misschien wilt u iets organiseren in uw eigen huis, een verzameling tentoonstellen, muziek maken, als vrijwilliger iets doen.

OPROEP

  • Hoe zag uw straat eruit in die beginperiode? Heeft u nog fraaie foto’s, video’s of ander materiaal van toen? Leuk om te delen tijdens dit feest!
  • We willen ook weer een soort Filmwijkparade (zie video hieronder) organiseren zoals die in 2005 plaatsvond. Open huizen met exposities, optredens, muziek, literatuur, beeldende kunst, culinair, iets anders? Wilt u iets organiseren in uw eigen huis? Kun je zingen, muziek maken, schilderen, fotograferen, kleien, macrameeën, verhalen vertellen? Doe mee en laat het ons weten!
  • Andere ideeën? Laat het ons weten!

Neem contact op

Stuur een mail naar 25jaar@filmwijkalmere.nl met uw naam en telefoonnummer en op welke manier u wilt bijdragen aan dit feest voor en van de wijk.

Wat is een Filmwijkparade?

In 2005 werd op initiatief van Henk van den Eijnden de Filmwijkparade georganiseerd. Een zeer geslaagd evenement dat voor herhaling vatbaar is. Daarom willen we zo'n parade weer graag organiseren tijdens het Filmwijk 25 jaar Festival. Hieronder zie je wat de Filmwijkparade was:

Blik op toen - Omroep Flevoland

Ooit stond er een hek omheen en moest je 12 gulden 50 entree betalen, nu is het een hele gewone woonwijk: het noordelijk deel van de Filmwijk in Almere.

Filmwijk 25 jaar op Facebook

Hieronder staan onze meest recente berichten op Facebook. Wil je meer zien en/of reageren op een bericht, ga dan naar de Facebook-pagina.

Filmwijk 25 jaar

In april 1992 werd het oudste gedeelte van de Filmwijk – de BouwRAI - officieel geopend. De start van onze Filmwijk! Ter gelegenheid hiervan wordt op vrijdagavond 22 september en zaterdag 23 september 2017 een groot feest georganiseerd voor alle Filmwijkers. Het wordt een veelzijdige happening voor jong en oud met muziek, films, expositie, kunst, cultuur, architectuur, rondleidingen, food & drinks, enz. Ook wordt er ter gelegenheid van het 25jarig bestaan een speciaal jubileumboek uitgegeven.

BLIJF OP DE HOOGTE
Een speciale werkgroep is hard bezig het feestweekend te organiseren. U kunt de vorderingen volgen via deze Facebook pagina. Like deze pagina en blijf op de hoogte! Mooie of bij zondere herinneringen? U kunt op de pagina ook uw eigen Filmwijkfoto’s / filmpjes / verhalen uit de oude doos plaatsen.

DOE MEE
Hulp is welkom. Misschien heeft u nog oude filmpjes van de begintijd die het vertonen waard zijn, mooie foto’s van toen, oude anekdotes. Misschien wilt u iets organiseren in uw eigen huis, een verzameling tentoonstellen, muziek maken, als vrijwilliger iets doen.

OPROEP
- Hoe zag uw straat eruit in die beginperiode? Heeft u nog fraaie foto’s, video’s of ander materiaal van toen? Leuk om te delen tij dens dit feest!
- We willen ook weer een soort Filmwijkparade organiseren zoals die in 2005 plaatsvond. Open huizen met exposities, optredens, muziek, literatuur, beeldende kunst, culinair, iets anders? Wilt u iets organiseren in uw eigen huis? Laat het ons weten!
- Andere ideeën? Laat het ons weten!

Stuur een mail naar 25jaar@filmwijkalmere.nl met uw naam en telefoonnummer en op welke manier u wilt bijdragen aan dit feest voor en van de wijk.

Filmwijk 25 jaar

Filmwijk 25 jaar12/07/2017 @ 11:34

Filmwijkers! We zijn voor de tentoonstelling 25 jaar BouwRai nog op zoek naar foto's en filmmateriaal. Heb je nog iets liggen? Laat het ons weten!

Filmwijk 25 jaar

Filmwijk 25 jaar20/05/2017 @ 13:04

Vanochtend interview gehad met drie generaties Filmwijkers uit één familie. Leuke verhalen. Komen ook in het boekje over 25 jaar BouwRai!

Filmwijk 25 jaar

Filmwijk 25 jaar05/05/2017 @ 12:29

Beste Filmwijkers,
We zouden het leuk vinden om in contact te komen met mensen die in april 1992 in de Filmwijk zijn geboren.

Graag je reactie hieronder of mail naar 25jaar@filmwijkalmere.nl

Filmwijk 25 jaar

Filmwijk 25 jaar12/04/2017 @ 12:45

Er wordt hard gewerkt aan een boekje over 25 jaar BouwRai. Daarin willen we graag een interview opnemen met een jongere die woont in een van de jongerenwoningen aan de Judy Garlandhof. We zijn ook op zoek naar het idee / maker van de Spiderman op de zijkant van het complex. Dus: ken je iemand die er woont of weet je meer over Spinneman? Laat het ons weten. Dank alvast!