BouwRAI Filmwijk 25 jaar

Filmwijk 25 jaarIn 2017 was het 25 jaar geleden dat de eerste Filmwijkers hun intrek namen in hun nieuwe huis in de BouwRAI en nog steeds is de Filmwijk de meest populaire wijk van Almere. Een bijzonder jubileum dat we op vrijdagavond 22 september en zaterdag 23 september 2017 hebben gevierd.

Er viel veel te genieten: film, muziek, oldtimers, lezingen, een Filmwijk Parade, een expositie, architectuurrondleidingen, en activiteiten voor kinderen en jongeren. Op zaterdagavond een Grote Wijk Picknick en een knalfeest op feestplein Polygoon. We sloten het jubileum af met het zingen van een speciaal gecomponeerd Filmwijklied. Kortom: komt allen!

JUBILEUMBOEKJE 'Thuis in de Filmwijk'

In dit boekje, gemaakt door Filmwijkers, vertellen bewoners over hun leven in dit bijzondere stukje stad.

Het boekje is niet meer verkrijgbaar.

Teksten: Connie Franssen. Vormgeving: Anita Nijman. Fotografie: Marjan Kleingeld.

Feest gemist?

De folder met het programma is hier nog te downloaden.

De plattegrond van de Parade is hier nog te bekijken

BLIK OP TOEN

Verslag van Omroep Flevoland
"Ooit stond er een hek omheen en moest je 12 gulden 50 entree betalen, nu is het een hele gewone woonwijk: het noordelijk deel van de Filmwijk in Almere."

https://www.omroepflevoland.nl/gemist/video/blik-op-toen-279211

EXPOSITIE 'Terug naar 1992'

Je kunt het je bijna niet voorstellen maar in 1992 was de Filmwijk een eiland in een kale, zanderige vlakte. De expositie in de bovenruimte van basisschool Polygoon toonde het ontstaan van de wijk. Met de grote verzameling foto’s en artikelen kon u een kijkje nemen in de Filmwijk anno 1992.