BouwRAI Filmwijk 25 jaar

Filmwijk 25 jaarIn 2017 was het 25 jaar geleden dat de eerste Filmwijkers hun intrek namen in hun nieuwe huis in de BouwRAI en nog steeds is de Filmwijk de meest populaire wijk van Almere. Een bijzonder jubileum dat we op vrijdagavond 22 september en zaterdag 23 september 2017 hebben gevierd.

Er viel veel te genieten: film, muziek, oldtimers, lezingen, een Filmwijk Parade, een expositie, architectuurrondleidingen, en activiteiten voor kinderen en jongeren. Op zaterdagavond een Grote Wijk Picknick en een knalfeest op feestplein Polygoon. We sloten het jubileum af met het zingen van een speciaal gecomponeerd Filmwijklied. Kortom: komt allen!

Filmwijk 25 jaar op Facebook

Filmwijk 25 jaar

In april 1992 werd het oudste gedeelte van de Filmwijk – de BouwRAI - officieel geopend. De start van onze Filmwijk! Ter gelegenheid hiervan wordt op vrijdagavond 22 september en zaterdag 23 september 2017 een groot feest georganiseerd voor alle Filmwijkers. Het wordt een veelzijdige happening voor jong en oud met muziek, films, expositie, kunst, cultuur, architectuur, rondleidingen, food & drinks, enz. Ook wordt er ter gelegenheid van het 25jarig bestaan een speciaal jubileumboek uitgegeven. BLIJF OP DE HOOGTE Een speciale werkgroep is hard bezig het feestweekend te organiseren. U kunt de vorderingen volgen via deze Facebook pagina. Like deze pagina en blijf op de hoogte! Mooie of bij zondere herinneringen? U kunt op de pagina ook uw eigen Filmwijkfoto’s / filmpjes / verhalen uit de oude doos plaatsen. DOE MEE Hulp is welkom. Misschien heeft u nog oude filmpjes van de begintijd die het vertonen waard zijn, mooie foto’s van toen, oude anekdotes. Misschien wilt u iets organiseren in uw eigen huis, een verzameling tentoonstellen, muziek maken, als vrijwilliger iets doen. OPROEP - Hoe zag uw straat eruit in die beginperiode? Heeft u nog fraaie foto’s, video’s of ander materiaal van toen? Leuk om te delen tij dens dit feest! - We willen ook weer een soort Filmwijkparade organiseren zoals die in 2005 plaatsvond. Open huizen met exposities, optredens, muziek, literatuur, beeldende kunst, culinair, iets anders? Wilt u iets organiseren in uw eigen huis? Laat het ons weten! - Andere ideeën? Laat het ons weten! Stuur een mail naar 25jaar@filmwijkalmere.nl met uw naam en telefoonnummer en op welke manier u wilt bijdragen aan dit feest voor en van de wijk.
Filmwijk 25 jaar
Filmwijk 25 jaar03/12/2018 @ 7:21
Nu ook 25 jaar Filmwijkkrant! Het jubileumnummer verschijnt voor de kerst. Alle nummers zijn digitaal beschikbaar in het archief op www.filmwijkkrant.nl
Filmwijk 25 jaar
Filmwijk 25 jaar heeft een bericht gedeeld.17/10/2017 @ 10:14
Wist je dat de tentoonstelling over de BouwRAI - 'Terug naar 1992' - nog steeds te zien is?? Maar niet lang meer, deze week is je laatste kans! Dagelijks tussen 9 en 17 uur, in de bovenruimte van basisschool Polygoon.

BLIK OP TOEN

Verslag van Omroep Flevoland
"Ooit stond er een hek omheen en moest je 12 gulden 50 entree betalen, nu is het een hele gewone woonwijk: het noordelijk deel van de Filmwijk in Almere."

JUBILEUMBOEKJE 'Thuis in de Filmwijk'

In dit boekje, gemaakt door Filmwijkers, vertellen bewoners over hun leven in dit bijzondere stukje stad.

Het boekje is nog verkrijgbaar bij het secretariaat van Platform Filmwijk. Neem daarvoor even contact op via: info@filmwijkalmere.nl

Prijs: € 2,-

Teksten: Connie Franssen. Vormgeving: Anita Nijman. Fotografie: Marjan Kleingeld.

EXPOSITIE 'Terug naar 1992'

Je kunt het je bijna niet voorstellen maar in 1992 was de Filmwijk een eiland in een kale, zanderige vlakte. De expositie in de bovenruimte van basisschool Polygoon toonde het ontstaan van de wijk. Met de grote verzameling foto’s en artikelen kon u een kijkje nemen in de Filmwijk anno 1992.

Feest gemist?

De folder met het programma is hier nog te downloaden.

De plattegrond van de Parade is hier nog te bekijken