Woonzorgcentrum Parkhuys ondergaat metamorfose

Het huidige Parkhuys aan de rand van het Laterna Magikapark wordt gesloopt en op dezelfde locatie komt een hoger gebouw voor ouderenzorg van 4 bouwlagen. In het najaar van 2021 zal het ontwerp zijn afgerond en wordt een bouwvergunning aangevraagd. De start van de bouw is gepland begin 2022 en de eerste bewoners zouden dan medio 2023 hun intrek in de woning kunnen nemen.

Het woonzorgcentrum Parkhuys is reeds eigendom van Maatschappelijk Investeerder Sonneborgh. Samen met het Gouden Hart (intensieve zorg en persoonlijke aandacht voor kwetsbare ouderen) worden twee zorgvilla’s ontwikkeld. Het Gouden Hart is de exploitant.

Er bestaan al langer plannen tot het herontwikkelen van deze locatie. De bedoeling is dat huurder Parkhuys als huurder op de nieuwe locatie blijft. De hospice in het Parkhuys is inmiddels verplaatst naar een andere locatie van zorggroep Almere in Almere Stad.

Er zullen 64 units worden gebouwd voor ouderen met zorgindicatie ZZP 4 en ZZP 5 (zorgzwaarte-pakket). Verder zijn er 35 parkeerplekken gepland die iets dichter op de Buñuellaan gaan komen dan nu het geval is. Dit is om verkeersbewegingen dichterbij of in het Laterna Magikapark te vermijden.

www.parkhuysalmere.nl

Reacties zijn gesloten.