SEINHUIS – Nieuwbouw in het Stationskwartier/Bouwplannen aan de Randstad

Graag informeren wij u over de plannen die mede een invulling gaan geven aan de hoogbouwzone in en rond het Stationskwartier. Weliswaar op zekere afstand van de Filmwijk maar vanwege de omvang en de ligging straks een nieuw uitzicht.

Samen met woningcorporatie de Alliantie is Seinhuis een van de initiatiefnemers in het gebied tussen de Landdrostdreef en de spoorlijn, genaamd Randstad.

Het ontwerp laat een breed ‘plintgebouw’ zien van ca. 20 meter hoog met op de straat publieke en commerciële functies en daarboven woningen. Op het plintgedeelte komen aan de buitenkanten twee woontorens. De gevels worden heel transparant zodat er vanuit de torens een maximaal uitzicht is op het centrum van Almere.

Wat voor appartementen kunt u verwachten?
Op basis van de huidige planvorming zal het aantal sociale huurwoningen ca. 45% van het totaal aantal woningen bedragen, waarmee ruimschoots voldaan zal worden aan de doelstelling van het huidige coalitieakkoord van 35% (Coalitieakkoord Almere 2020-2022).

Om in te spelen op de visie van de gemeente bij de uitwerking van de plannen voor het Stationskwartier zullen 2-kamerappartementen met een aantal van ca. 450 het meest vertegenwoordigd zijn. Daarnaast zullen ook studio’s en 3-kamerappartementen een gevarieerd aanbod bieden aan verschillende bewonersgroepen.

Nieuwsbrief
In de Komiekenbuurt – t.o. de Randstad met o.m. de Charley Chaplinweg en de Bud Abbottstraat wordt binnenkort een nieuwsbrief verspreid.

U kunt ook via bijgaande link de Nieuwsbrief van Seinhuis openen.

 https://mailchi.mp/1e35a46c07c6/seinhuis-nieuwsbrief-3608824

Ga voor nadere informatie naar de website van Seinhuis: Seinhuis.nu

Impressie Landdrostdreef

Almere Centrum wordt een patchwork van Weerwater, winkelgebied, woonwijken en het stationskwartier

Reacties zijn gesloten.