Verslag bewonersbijeenkomst 28 mei 2014

Op 28 mei 2014 heeft weer een bewonersavond plaatsgevonden. Deze keer ging het over Groen, Duurzaam en de Floriade. Ongeveer 60 bewoners waren aanwezig. Er werden presentaties gegeven over de verschillende werkgroepen van het Platform. Mira Peeters, onderzoeker en mede samensteller van de enquête gaf een presentatie over de uitkomsten ervan. Na de presentaties was er gelegenheid nader kennis te maken met de verschillende werkgroepen. Dit maakte het geheel tot een genoeglijke en constructieve avond. Hier leest u De eerste resultaten van de enquête.

En hier vindt u een presentatie van de werkgroep Duurzame Energie: Presentatie werkgroep Opwekking 20140528 v8 (2) en de presentatie van de werkgroep Duurzaam Groen.

Er was ook een winnaar van de enquête. Hij ontving één van de prettige prijzen: Sjors Frielink.

winnaar enquête

Reacties

Verslag bewonersbijeenkomst 28 mei 2014 — 1 reactie

 1. Hallo Filwijkplatformers,

  onderstaand bericht van de Gemeenteraad Almere las ik op Facebook. Wellicht dat dit interessant genoeg is voor ons Filmwijkers en de perikelen rondom de Floriade.

  Met vriendelijke groet,

  J.M. Hengeveld
  Richard Burtonstraat 26

  Gemeenteraad Almere

  Op de Politieke Markt van donderdag 28 augustus staat de voorgenomen verhuizing van camping Waterhout op de agenda. De gemeenteraad bespreekt deze kwestie omdat campingeigenaresse Tineke Fokkens genoeg handtekeningen wist te verzamelen voor een Burgeractiviteit.

  Het college van B en W wil camping Waterhout laten verhuizen naar het verderop gelegen Vogeleiland. De camping ligt precies op de plek waar in 2022 de Floriade wordt gehouden. Eigenaresse Tineke Fokkens is blij met de Floriade maar wil niet verhuizen. Ze wilde de raadsleden haar motieven uitleggen, maar vond geen gehoor. “We hadden de fracties op een bepaalde dag op de camping uitgenodigd om ons verhaal aan te horen, maar ze kwamen niet opdagen. Alleen het CDA nam de moeite om een bericht van verhindering te sturen”, aldus een teleurgestelde Fokkens die zelf voormalig raadslid is. “Ik weet dat je als burger een punt op de agenda van de Politieke Markt kunt krijgen wanneer je daar voldoende handtekeningen voor verzamelt. Voor een burgeractiviteit heb je er vijftig nodig. Ik heb die ruimschoots gehaald. Niet alleen van Almeerders, maar ook van mensen die hier regelmatig komen kamperen.”

  Dus mag Fokkens op 28 augustus om 20.00 uur in de Witte Zaal alsnog haar zegje doen tegenover alle fracties. “Ik vind dat erg belangrijk, want ik heb het idee dat het College en de raadsleden geen idee hebben wat erbij komt kijken om een camping te verhuizen. Hier zitten onder de grond net zoveel leidingen en kabels als in een gewone woonwijk. Het kost handenvol geld. Bovendien willen wij hier niet weg. We hebben dit van de grond af aan opgebouwd. Ik hoop dat de raadsleden willen luisteren naar onze argumenten.”