Kunnen we een beroep op je doen?

Beste Filmwijker,
Vind jij ook dat je in een fijne wijk woont? Groen, stads, water, levendig en met een diversiteit aan mensen. En wist je dat we een eigen bewonersplatform hebben? Een platform dat zorg heeft voor onze wijk? Met mensen die zich vrijwillig inzetten voor jou en je Filmwijk. Kunnen we een beroep op je doen?

We hebben je hard nodig. Een uurtje in de week sparren of misschien actief inzetten voor een project. Kun je goed schrijven, ben je een goede spreker of meer een luisteraar? Heb je goede ideeën voor de wijk en wil je dat realiseren met bewoners? Platform Filmwijk verwelkomt je graag.

We werken in projecten, ieder met een eigen thema en eigen verantwoordelijkheid. Zo ben je altijd direct betrokken bij het resultaat.

Zo hebben we bijvoorbeeld mensen nodig voor de organisatie van de Seniorendag: help mee deze jaarlijkse dag voor onze ouderen te organiseren en te realiseren.

Duurzaam Groen: we zoeken iemand die oog heeft voor het groen in de wijk. En ideeën heeft over hoe en waar dat beter kan. Maar ook graag gesprekspartner wil zijn voor de gemeente over het groen in de wijk. En ook over de Floriade.

Veiligheid: wil je ook je eigen ideeën over veiligheid in de wijk met ons realiseren?

Parkeerbeheer: het gesprek met bewoners aangaan over hun parkeerproblemen.

Opkomen voor de belangen van bewoners bij de gemeente om wensen van bewoners echt gedaan te krijgen.

Energiek: wil je bewoners helpen slimmer met energie om te gaan? En help je mee het 100-Huizenplan voor energiescans in de wijk te realiseren?

Het Buurtlokaal: koffie en thee schenken, spellen en spelletjes doen, gasten ontvangen, activiteiten ontwikkelen. En nog veel meer, zoals het organiseren van dagjes uit.

Partners: er zijn zo’n 300 bewoners die partner zijn van ons bewonersplatform. We willen een goede relatie opbouwen, op zoek naar meer draagvlak in de wijk. We willen je vragen mee te denken met de plannen die we in de Filmwijk willen realiseren. En we vragen je ook zelf met plannen te komen om onze wijk beter te maken.

Kom ons een poosje helpen. Wat je ook wil doen en hoe vaak je dat ook wil en kan doen. Er zijn meer projecten en er is meer leuk werk in de Filmwijk dan we aankunnen. We hebben je echt hard nodig!

Geïnteresseerd?

Bel of mail Tineke Hillebrink van ons secretariaat en maak een afspraak.

Telefoon: 036 – 537 72 27 of 06 – 139 05 105
Mail: info@filmwijkalmere.nl

Reacties zijn gesloten.