Vuurwerk met oud en nieuw: op zoek naar alternatieven

Natuurlijk kun je praten over mooi en niet gevaarlijk vuurwerk, over de mogelijke ernstige verwondingen en over het milieu. Iedereen heeft daar een mening over. Mensen worden door anderen aangesproken op hun gedrag met vuurwerk, op geldverkwisting of op onverantwoord omgaan met risico’s. Verhoudingen in de woonomgeving kunnen langdurig worden verstoord, terwijl het er toch vooral om gaat elkaar een gelukkig en vreedzaam nieuwjaar te wensen.

Platform Filmwijk wil die discussie niet aangaan, maar in overleg met elkaar zoeken naar alternatieven.

Organiseer bijvoorbeeld een gezamenlijk vuurwerk vanaf de ‘vernieuwde’ Esplanade met uitzicht op het Weerwater. En ontmoet elkaar als bewoners van Filmwijk in het Lumièrepark, wens elkaar het beste voor het nieuwe jaar en geniet met elkaar als gezin of als buurtbewoners van het vuurwerk. We hoeven u niet uit te leggen wat de voordelen zijn.

Voor of tegen? Geef uw mening!

Natuurlijk moet er veel gebeuren, maar we willen beginnen met het verzamelen van reacties. Daarna gaan we met de gemeente praten over de mogelijkheden, de faciliteiten en de (on)kosten. Voor of tegen? Wie doet er mee? Uw reactie wordt op prijs gesteld. Mail deze naar info@filmwijkalmere.nl .

 

Reacties zijn gesloten.