Officiële opening Buurtlokaal Filmwijk op 4 juli

Buurtlokaal Filmwijk

De Filmwijk is een nieuwe ontmoetingsplek rijker: het Buurtlokaal in basisschool Polygoon. We zijn al open, maar vanaf dinsdag 4 juli is het officieel en bent u welkom voor een lekker kopje koffie of thee met babbels.

De koffieochtenden zijn iedere dinsdagochtend van 10 tot 12 uur en iedere donderdagmiddag van 14 tot 16 uur.

Onze wijk verandert

De Filmwijk bestaat al 25 jaar en gaat nu ook vergrijzen. Voor sommige ouderen is het Filmwijkcentrum aan het Walt Disneyplantsoen (te) ver weg. Daarom heeft het Platform Filmwijk in samenwerking met de gemeente, basisschool de Polygoon en het Wijkteam een nieuw initiatief genomen: het Buurtlokaal. Dat is een schoollokaal in de Polygoon als een soort klein extra buurtcentrum. U vindt de eigen ingang van het Buurtlokaal Filmwijk aan de zijkant van de Polygoon, Hollywoodlaan 109, langs de busbaan.

Buurtlokaal FIlmwijk - gezellig samen lunchen

De start

Momenteel zijn we nog druk met de inrichting, zowel binnen als buiten. Daarvoor zijn veel spulletjes nodig. We zoeken o.a. 2 staande kasten, servies en keukenspul, spelletjes etc. Ook tijdschriften en boeken zijn binnenkort welkom.

Jong en oud

En wat zou het leuk zijn als jong en oud elkaar ook weten te vinden in kleine projecten in de school. Directeur Marjan Prent heeft veel ideeën. En u misschien ook? Wat wilt u leren of vertellen aan de jeugd en wat wilt u van hen leren of met hen samen doen?

Vrijwilligers

We werken o.a. samen met ouderenwerker Simon van Wijhe van de Stichting De Schoor aan de werving en inzet van vrijwilligers. Wilt u een cursus verzorgen? Meld het ons!

Programma

Op zaterdag 20 mei tijdens Filmwijk in Beweging was de aftrap en kon u gratis lunchen in ons buurtlokaal. Het was er gezellig druk. In de toekomst kunt u vaker komen lunchen tegen een kleine vergoeding. Er werd op 20 mei ook enthousiast koersbal beoefend. Wij hopen dus binnenkort in het speellokaal van de school ook activiteiten te kunnen ontplooien, zoals koersbal, 50+ yoga en 50+ zelfverdediging. Andere ideeën die genoemd werden zijn drama, creatief, tai chi, computerhulp, lezingen, clubjes en excursies, etc.

Meer informatie

Wij houden u op de hoogte via ons informatiebord in het Buurtlokaal, via deze website, via de Facebookpagina van het Platform en via de Nieuwsbrief 50+ van Stichting De Schoor.

U kunt zich nu al melden met uw interesses, spullen, aanbod, vragen etc. etc. via

buurtlokaal@filmwijkalmere.nl of via 06 44088977.

Platform Filmwijk Almere Buurtlokaal
Tanja Coenen, Sjors Frielink, Carin van Hout

Reacties

Officiële opening Buurtlokaal Filmwijk op 4 juli — 2 reacties

  1. HOi Tanja, Sjors en Karin,

    wat ziet dit er goed uit! Ben zo blij met jullie initiatief. Waar ik kan, zal ik mensen attenderen op deze gezellige ontmoetingsplek.
    Veel success, Evelyn Post

  2. Inmiddels hebben we de geleende tafels vervangen door 10 kleinere, zodat we flexibeler zijn in het gebruik van de ruimte. Ook het terras buiten hopen we z.s.m. gezellig te maken. Via een oproep op Facebook kwamen ook al wat nodige spullen binnen, waarvoor dank. We hebben ook nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen en houden u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. We gaan b.v. al spoedig jeu-de-boules spelen!