16 maart: lezing over het Levenstestament

LEERPLAATS 50+  |  Op vrijdag 16 maart 2018 om 10.00 uur kunt u in het Buurtlokaal terecht voor een lezing over het Levenstestament. De lezing wordt verzorgd door Frank ten Berge, gepensioneerd oud-docent van het Deltion College in Zwolle. U bent van harte welkom.

Frank zal in deze lezing al uw vragen over dit onderwerp beantwoorden. Voor vakbond AOB presenteerde hij al vaker heldere uiteenzettingen over het Testament en het Levenstestament.

Ook uw (toekomstige) mantelzorgers zijn op deze ochtend van harte welkom!

Wat is een levenstestament of volmacht?

Een levenstestament is een bijzondere vorm van een testament. In tegenstelling tot een testament leg je in een levenstestament zaken vast die gelden tijdens je leven.

In een levenstestament of volmacht staan uw wensen voor de situatie waarin u door ziekte of ongeval niet meer in staat bent om zaken zelf te regelen. U kunt dan iemand aanwijzen in wie u het volste vertrouwen heeft om uw belangen te behartigen. Zo houdt u zelf de regie en worden de zaken volgens uw wensen geregeld.

Een levenstestament bestaat in de meeste gevallen uit twee volmachten: een voor uw zakelijke (financiële) belangen en een voor uw medische en persoonlijke zaken. U legt op deze manier alle zaken die u geregeld wilt hebben in één akte vast.

Meer informatie

De lezing wordt gehouden in het Buurtlokaal Filmwijk, obs Polygoon, Hollywoodlaan 109, ingang aan de busbaanzijde.

Reacties zijn gesloten.