Gemeente neemt geen los papier en karton meer mee

papiercontainer

U heeft het ongetwijfeld al gemerkt, de gemeente neemt geen los papier en karton meer mee dat naast de papiercontainer is gelegd. Sinds 1 februari 2020 heeft de gemeente de nieuwe regelgeving ingevoerd over het ophalen van papier en karton.

Gedurende een zgn. overgangsregeling werd het papier en karton dat naast de container lag alsnog meegenomen. Maar na ruim een jaar is aan deze gedoogconstructie dus een einde gekomen en zal het beleid nu worden aangescherpt.

Meer informatie hierover op https://www.almere.nl/wonen/afval/afval-scheiden/papier-karton/

We waren er zo aan gewend: alle kartonnen dozen naast de papiercontainer en de gemeente haalde het wel op. We namen niet eens meer de moeite om de dozen kleiner te maken en samen met papier in de papiercontainer te doen. Niet meer dus, einde van dit tijdperk.

Meer afvalkarton

In dit coronatijdperk zijn wij steeds meer via webshops gaan bestellen en daarmee is ook de berg afvalverpakkingskarton steeds groter geworden.

Wij vragen u om in het vervolg uw karton klein te maken, in stukken te scheuren of te snijden en te deponeren in de papiercontainer.

Dit zorgt voor minder volle afvalbakken en veel minder storingen van de bovengrondse en ondergrondse verzamelcontainers in de wijk. Wanneer er te grote stukken in deze laatste containers worden gepropt, schieten ze al snel in de storing en gaan ze niet meer open.

(Extra) papierbak aanvragen?

U kunt een extra papierbak aanvragen bij de gemeente. Deze mag ook gedeeld worden door meerdere bewoners. We kunnen ons wel voorstellen dat veel mensen niet nòg een bak in de tuin willen, maar het kan wel een oplossing zijn ter voorkoming van zwerfafval. Heeft u géén papierbak, vraag deze dan nu aan via de website van de gemeente, of bel naar 14036.

Wij zijn u er dankbaar voor!

Reacties zijn gesloten.