Fongerspad vernieuwd

werkzaamheden Fongerspad

Toen destijds de aanleg van de track door het Lumièrepark werd aangekondigd, zou zowel het wandel- als het fietsverkeer gezamenlijk van de track gebruik kunnen maken. Wij hebben als bewonersplatform Filmwijk de gemeente toen gewezen op de risico’s van dat gemengde verkeer. Sinds een aantal jaren hebben wij bij de gemeente erop aangedrongen om het Fongerspad te vernieuwen, omdat de staat van het pad ronduit gevaarlijk was.

In april jl. hebben we vanuit het bewonersplatform met een aantal mensen van de gemeente Almere een schouw georganiseerd om de huidige staat te laten zien, inclusief de recente beschadigingen langs het pad. Het pad was na jaren provisorisch onderhoud met stroken bitumen vooral bij regen te glad en te hobbelig om veilig te fietsen. Soms gebruikten fietsers bij gladheid uit pure noodzaak het naastgelegen voetpad. Zeker geen reclame voor de wijk.

Alle partijen waren het er over eens dat het pad toe was aan een onderhoudsbeurt. Volgens de visie Rondje Weerwater wordt het pad naar vier meter verbreed en voorzien van rood asfalt om daarmee het vanuit het centrum doorgaande fietspad te benadrukken.

De gemeente had ons al eerder beloofd om het herstel van het Fongerspad in ieder geval uit te voeren voor de Floriade in 2022 van start gaat. Gelukkig is ons verzoek – om dat zo spoedig mogelijk, nog dit jaar te doen – door de gemeente gehonoreerd. Onlangs heeft de gemeente via een huis-aan-huis verspreide brief informatie verstrekt over de plannen het Fongerspad op korte termijn, al in mei en juni, te vernieuwen en te verbreden.

Op 18 juni zijn het herstel en de verbreding van het Fongerspad afgerond.

De track blijft de plek om heerlijk te wandelen, hardlopen, skeeleren, enzovoort. Dé plek om te recreëren.

Video van de laatste werkzaamheden

Video door Rambo

Reacties zijn gesloten.