Onderzoek energiemonitoring in Filmwijk

energieverbruiksmonitor

De gemeente Almere wil samen met de werkgroep Energiek en andere partijen (o.a. Liander, TNO, Nuon) een onderzoek starten in de Filmwijk naar het energiegebruik (elektra en warmte) en energiegedrag van bewoners. Dit onderzoek maakt deel uit van het project Energiekubus van de gemeente. Wilt u ook hulp bij energie besparen? Vindt u het belangrijk om energieverbruik te meten en zo meer inzicht in uw energierekening te krijgen? Doe dan mee met het onderzoek Energiemonitoring in de Filmwijk.

Wij zoeken 400 huishoudens die aan dit monitoringproject willen meedoen. In ruil voor uw deelname krijgt u een energieverbruiksmonitor, waarmee u uw dagelijks energieverbruik kunt bewaken. Onderzoek leert dat bewoners hun energiegedrag met zo’n monitor beter leren kennen en gemiddeld 15% minder elektriciteit gaan gebruiken.

Zoals u misschien weet heeft de gemeente de Filmwijk aangewezen als een proeftuin voor de energietransitie op wijkniveau in Almere. Daarom hebben wij het 100-Huizen-Plan ontwikkeld. Dit plan gaat inzicht geven in welke maatregelen er nodig zijn voor verschillende woningtypen om de woningen te verduurzamen, ja zelfs energieneutraal te maken.

Het onderzoek Energiemonitoring in de Filmwijk gaat informatie geven over het gebruik van energie in verschillende woningtypen en hun bewoners.

Het heeft allemaal tot doel de bewoners van de Filmwijk betere informatie en adviezen te geven hoe zij energie kunnen besparen en hun huizen kunnen verduurzamen.

Doet u mee?

U kunt zich al opgeven via ons e-mailadres: energiek@filmwijkalmere.nl

Reacties zijn gesloten.