Update over ons 100-Huizen-Plan in de Filmwijk

Wij willen u graag weer eens bijpraten over ons 100-Huizen-Plan in de Filmwijk.

Over het 100-Huizen-Plan

Zoals u ook elders kunt lezen op onze website omvat dit plan kortweg het volgende:

Voor 100 huizen in de Filmwijk, die onderdeel zijn van een project van meerdere gelijke woningen, wordt door middel van een gratis energiescan met bewoners in kaart gebracht wat er moet gebeuren om hun woningen energiezuiniger te maken. De huizen dienen als voorbeeld voor andere huizen van hetzelfde type.

Energiescan

De energiescan gaat zover dat de woning energieneutraal kan worden als alle maatregelen worden uitgevoerd, maar de bewoner kan ook voor een kleiner pakket kiezen afhankelijk van zijn wens en financiële mogelijkheden. De bewoner krijgt inzicht in de regelingen die er zijn voor subsidie en voor goedkope leningen.

Enthousiaste bewoners

Wij hopen op enthousiaste bewoners die samen met hun buren de resultaten van de scan bespreken en eventueel gezamenlijk investeringen gaan doen.

De energierekening wordt lager en kan zelfs nul worden en zo kan men zijn investering terugverdienen. De investering om zo’n nul-op-de-meter huis te krijgen is ongeveer € 25.000,=. Een heel bedrag! Maar je kan subsidie krijgen en er zijn goedkope leningen met lage rente! En de energierekening is dan wel 0 euro. Een gemiddeld huishouden geeft € 200,= uit aan de maandelijkse energierekening. Stop je die € 200,= in de aflossing en rente van de lening dan los je in 15 jaar af.

Waar zijn wij nu?

Wij zijn nu actief in deelwijk 3 van de Filmwijk, waar bij 23 adressen een energiescan wordt voorbereid. Deelwijk 3 bestaat uit de Bouwrai en dat deel van de wijk dat ligt tussen de twee busbanen en de Veluwedreef.

Het adviesbureau dat de energiescans uitvoert heet In2ecobuildings. U kunt op hun website veel informatie vinden over de technische mogelijkheden om uw woning energiezuiniger te maken. www.in2-ecobuildings.nl.

Ecomediairs

Speciaal voor de Filmwijk (en mogelijk later voor heel Almere) worden door In2ecobuildings ecomediairs opgeleid. Zij gaan de verbinding vormen tussen u als bewoner en In2ecobuildings.

De ecomediair krijgt een belangrijke positie in het hele proces van gegevensverzameling tot het definitieve advies.

Doet u mee?

100huizenplan-indeling-Filmwijk

Spreekt u dit aan? Wilt u ook meer inzicht krijgen in uw energiegebruik? Wilt u naar een lagere energierekening? Wilt u ook meewerken aan een betere toekomst voor het klimaat door meer schone energie te gebruiken en minder CO2 uit te stoten?

Wij zoeken nog bewoners die deel willen nemen.

Woont u in deelwijk 1 of deelwijk 5, 6, 7, 8 (zie kaartje hiernaast), heeft u een eengezinswoning in eigendom, die onderdeel is van een project van meer woningen van hetzelfde type? Dan kunt u in aanmerking komen voor een gratis energiescan.

Wij verwachten van u enthousiasme voor waar wij mee bezig zijn en bereidheid te investeren in uw woning, eventueel samen met uw buren (collectieve inkoop). En in ieder geval dat de resultaten van de energiescan ook beschikbaar zijn voor bewoners die in eenzelfde huis wonen.

Aanmelden? Vragen?

U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier.

Heeft u vragen, opmerkingen, wilt u reageren op ons. Graag! Stuur een e-mail naar energiek@filmwijkalmere.nl of bel 06 52420700.

Reacties zijn gesloten.