Filmwijk energieneutraal in 2022?

zonnepanelen

Het doel om de Filmwijk energieneutraal te krijgen in 2022 gaat beetje bij beetje vorm krijgen. Ook de huurders in de Filmwijk worden benaderd om maatregelen te nemen om energieneutraal te kunnen worden.

100-Huizen-Plan

Samen met de gemeente Almere is er project gestart om in 100 huizen uit evenzoveel verschillende woningbouwprojecten in de Filmwijk een gratis energiescan uit te voeren. Wij hopen dat de bewoners geïnspireerd door de uitkomst van de energiescan enthousiast zullen worden om maatregelen te nemen hun woning energiezuiniger te maken. Wij vragen toestemming om het energieadvies van de onderzochte woningen geanonimiseerd te gebruiken om daarmee de buren te overtuigen ook dergelijke maatregelen te nemen en bewuster met energie om te gaan. Zo hoopt de werkgroep Energiek met het resultaat van deze honderd scans de meeste bewoners van de Filmwijk een goed advies te kunnen geven.

BouwRai

Voor het komend najaar zoeken wij enthousiaste bewoners van de Bouwrai die belangstelling hebben en hun woning willen laten onderzoeken. Bent u geïnteresseerd in een energiescan dan kunt u zich via het aanmeldingsformulier aanmelden of een mail sturen naar energiek@filmwijkalmere.nl

Zonnepanelen voor huurders

Woningcorporatie De Alliantie gaat haar huurders in Filmwijk zonnepanelen aanbieden, zodat zij een lagere energierekening krijgen en het milieu wordt gespaard. De eerste bewoners van de daarvoor geschikte woningen worden de komende weken benaderd met de vraag of zij gebruik willen maken van deze aantrekkelijke aanbieding. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met de gebiedscoördinator Bianca Themen via het telefoonnummer 06 15885102.

Bent u benieuwd naar alle ontwikkelingen van  het 100-Huizen-Plan kijkt u dan gerust even op onze website www.100huizenplan.nl of op onze Facebook-pagina.

Reacties zijn gesloten.