Belangrijk nieuws voor inwoners van de BouwRai Filmwijk

logo 100-Huizen-Plan

Filmwijk Energiek zoekt belangstellenden voor een gratis energiescan van woningen in de BouwRai Filmwijk.

Een energiescan is een uitgebreid onderzoek van de woning naar het energiegebruik (warmte, elektra). Zijn er mogelijkheden tot bezuiniging en verlaging van de energierekening en zijn er mogelijkheden om b.v. met zonnepanelen energie op te wekken?

Als vervolg op eerder uitgevoerde energiescans in de Filmwijk is nu het BouwRai-gedeelte aan de beurt. Wij zoeken in dit gedeelte van de wijk ongeveer 20 woningen in eigendom. Huurwoningen en appartementen willen wij in de toekomst apart benaderen i.s.m. de corporaties en de VvE’s.

Het gaat om een door gemeente Almere gesubsidieerde energiescan van de woning met daarna een uitgebreid advies over maatregelen en begeleiding om deze uit te voeren. Wij vragen van de bewoners enthousiasme voor maatregelen om hun energieverbruik te verminderen, daarmee de CO2 uitstoot te verlagen en het milieu/klimaat te sparen.

We hopen dat de bewoners de resultaten van de scan met hun buren willen delen.

Platform Filmwijk heeft als doelstelling bewoners enthousiast te maken voor duurzaamheid en energie sparen.

Natuurlijk hoopt dit bewonersinitiatief op meer enthousiaste bewoners.

De scans in de BouwRai worden uitgevoerd in oktober en november 2016. Bewoners kunnen tijdens een bewonersbijeenkomst eind november de mogelijke maatregelen met elkaar delen.

Heeft u belangstelling voor het 100-HuizenPlan of wilt u zelf in aanmerking komen voor een energiescan van uw woning? Vul dan het aanmeldingsformulier in, of mail naar energiek@filmwijkalmere.nl.

Anno Winters, september 2016

Reacties zijn gesloten.