Enthousiaste bewoners gezocht voor een energiescan van woning

Wat is het 100-Huizen-Plan?

Voor 100 huizen in de Filmwijk die onderdeel zijn van een project van meerdere gelijke woningen, wordt samen met bewoners door middel van een gratis energiescan in kaart gebracht wat er moet gebeuren om hun woning energiezuiniger te maken. De huizen dienen als voorbeeld voor andere huizen van hetzelfde type.

Energiescan

De energiescan gaat zo ver dat de woning energieneutraal kan worden als alle maatregelen worden uitgevoerd. De bewoner kan ook voor een kleiner pakket kiezen afhankelijk van zijn/haar wens en financiële mogelijkheden. De bewoner krijgt inzicht in de regelingen die er zijn voor subsidie en voor goedkope leningen.

Nul op de Meter

De energierekening wordt lager. Bij een energieneutrale woning wordt hij zelfs 0. Dan kun je de stadsverwarming opzeggen. De investering om een zgn. Nul op de Meter woning te maken is hoog, tussen € 20.000 en € 30.000. Dat is veel geld. Maar er zijn goedkope leningen. De energierekening van de Filmwijkers is gemiddeld 150 euro per maand. Die 150 euro kun je besparen en gebruiken om die lening af te lossen.

Waar zijn wij nu?

Het afgelopen jaar zijn er vier ‘ecomediairs’ opgeleid. De ecomediair heeft een belangrijke positie in het hele proces van gegevensverzameling tot het definitieve advies.Hij/zij is de verbindende schakel tussen de bewoner en het bedrijf dat de scans uitvoert: In2-ecobuildings. Het afgelopen jaar zijn er 22 energiescans gedaan in woningen in de BouwRai.

Deze energiescans zijn uitgewerkt tot adviezen voor een zgn. Nul op de Meter woning, dus echt energieneutraal. Dat betekent eigen verwarming, eigen warm water en eigen elektra. Een grote en gedurfde stap als de adviezen daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Wilt u meer weten over het bedrijf van de energiescans, wilt u meer technische informatie? Raadpleeg hun website: www.in2-ecobuildings.nl

Doet u mee?

Spreekt dit u aan? Wilt u naar een lagere energierekening? Een nul-op-de-meter woning? Wilt u ook meewerken aan een betere toekomst voor uw kinderen en kleinkinderen door nu over te stappen op schone energie voor uw woning?

Woont u in Filmwijk en heeft u een eengezinswoning in eigendom? Een woning, die onderdeel is van een project van meer woningen van hetzelfde type? Dan kunt u in aanmerking komen voor een gratis energiescan.

Wij verwachten van u enthousiasme voor dit project en bereidheid te investeren in uw woning, eventueel samen met uw buren (collectieve inkoop). Wij vragen tevens van u dat het advies van de energiescan ook beschikbaar is voor bewoners die eenzelfde type woning bezitten.

Aanmelden? Vragen?

U kunt een afspraak maken met Roel van Rijnsoever. Hij is een van de ecomediairs en is aangesteld om het 100-Huizen-Plan meer vaart te geven in de Filmwijk. Van de 100 gratis energiescans zijn er nu pas 22 gedaan. Er is dus nog ruimte om mee te doen.

Roel houdt graag een intakegesprek met u. Hij kan het hele proces toelichten en u kunt natuurlijk aangeven hoe u over verduurzaming van uw woning denkt. Als u vragen of opmerkingen hebt kunt u hem benaderen.

Wij hopen dat wij binnenkort uw aanmelding mogen ontvangen.

Filmwijk Energiek  

Roel van Rijnsoever, 06 28104267; energiek@filmwijkalmere.nl

Reacties

Enthousiaste bewoners gezocht voor een energiescan van woning — 1 reactie

  1. Mijn huis staat niet in filmwijk
    Kom ik ook in aanmerking voor zo’n scan.
    Mvg
    Koos wiegertjes