Jubileumfeest Filmwijk 25 jaar groot succes!

Filmwijk 25 jaar

Het BouwRAI gedeelte van de Filmwijk bestaat dit jaar 25 jaar. Aanleiding voor het Platform Filmwijk om, in samenwerking met een aantal bewoners, een jubileumfeest te organiseren. Op vrijdagavond 22 september en zaterdag 23 september waren er allerlei feestelijke activiteiten in de wijk die druk bezocht werden door Filmwijkers.

De aftrap voor de feestelijkheden werd vrijdagavond 22 september gedaan door wethouder Froukje de Jonge in een overvolle hal van OBS Polygoon in het hart van de Filmwijk. De wethouder opende een expositie over de BouwRAI in 1992 en kreeg het eerste exemplaar overhandigd van het jubileumboekje ‘Thuis in de Filmwijk’. Stedenbouwkundige Brans Stassen en landschapsarchitect Reinier Nijland, betrokken bij het ontwerp van de wijk, namen de Filmwijkers mee terug naar het ontwerpproces begin jaren ’90.

(tekst gaat verder onder de foto’s)

De Polygoon zat bomvol (foto: Sjors Frielink)

Stedenbouwkundige Bep Voortman (bleek ook in de zaal te zitten), landschapsarchitect Reinier Nijland en stedenbouwkundige Brans Stassen (foto: Odette Breijinck)

Op de zonovergoten zaterdag konden bezoekers genieten van een oldtimer tour, een kinderprogramma, de Filmwijk Parade waarbij kunstzinnige, ondernemende Filmwijkers hun (atelier)deur openzetten, een grote Wijk Picknick en een avondprogramma met singer/songwriters, een koor en een big band.

We kijken terug op een fantastisch weekend!

(tekst gaat verder onder de foto’s)

Tijdens de Wijk Picknick (foto: Anita Nijman)

Bertus Big Band speelde de sterren (letterlijk) van de hemel (foto: Anita Nijman)

Voor napret: het boekje ‘Thuis in de Filmwijk’ is voor € 2 verkrijgbaar in het Buurtlokaal, of bij het secretariaat van Platform Filmwijk (stuur dan een mail naar info@filmwijkalmere.nl).

En de expositie ‘Terug naar 1992’ is nog te bezoeken tot eind oktober, van maandag t/m vrijdag tussen 9 tot 17 uur in de bovenruimte van OBS Polygoon.

Met dank aan OBS Polygoon voor het letterlijk en figuurlijk ruimte bieden, dank aan Het Wijnterras: jullie hebben ons veel werk uit handen genomen en de feestvreugde enorm verhoogd, dank aan Miranda Driessen voor het instuderen van het Filmwijklied en dank aan alle Filmwijkers, zonder jullie geen feestje!

De expositie is nog tot eind oktober te bezichtigen (foto: Connie Franssen)

Reacties

Jubileumfeest Filmwijk 25 jaar groot succes! — 1 reactie

  1. Het feest was in alle opzichten super leuk! Ik heb genoten, in het bijzonder van de zanger met gitaar in de tuin van Clark Gablestraat 🙂