20 mei schoonmaakdag 2017 nieuwe stijl: Filmwijk in Beweging

Filmwijk in beweging

15 jaar Filmwijk Buitengewoon Schoon vraagt om een nieuw format. Op 20 mei a.s. organiseert platform Filmwijk de Schoonmaakdag Nieuwe Stijl onder het motto Filmwijk in Beweging, een evenement voor de gehele Filmwijk. Voor alle leeftijden, alle publieksgroepen en in de parken van de Filmwijk worden diverse activiteiten georganiseerd. Deze variëren van wandelen en fietsen, van sportactiviteiten, -demonstraties en -clinics tot schilderen, graffiti, muziek en film.

Doelstelling is dat bewoners van Filmwijk kennis met elkaar maken en samen genieten van de verschillende activiteiten in de Filmwijk. En zo’n dag vraagt vervolgens om een schoonmaak!

De scholen doen ook mee. Er is van alles te doen voor jong en oud. Muziek, demonstraties, sport en spel, graffiti, versierde fietsen en versierde stoeptegels. Let op de aankondiging in de kranten en let op de flyer die begin mei bij u in de bus valt!

Wat valt er allemaal te doen?

Er worden demonstraties gehouden zoals hondenpakwerk, vogelshow, hoefsmid, dance for all en kinderen kunnen stoeptegels verven met betonverf die later in de wijk worden gelegd. De Steltloper komt met zijn ‘dierenballonnen’. Verder zijn er marktkraampjes, komt de Pipowagen met zijn gebakken broodjes. We kunnen kaarsen en vogelhuisjes maken en we kunnen met zijn allen tapdansen.

Fietsen versieren en puzzeltocht

De kinderen mogen hun fietsen versieren en een puzzeltocht door de Filmwijk doen. Voor de fraaiste fiets is er een mooie prijs.

Busritje door de wijk voor ouderen

Ouderen die niet zo goed ter been zijn worden in de Beverbus rondgereden door de Filmwijk: ken uw Filmwijk! Wilt u zich hiervoor wel aanmelden: communicatie@filmwijkalmere.nl of bel met 06 44088977.

Brunch voor ouderen

Voor de ouderen is er een brunch in de Polygoon aan de Hollywoodlaan en in het Filmwijkcentrum aan het Walt Disneyplantsoen. Wilt u zich ook hiervoor aanmelden bij communicatie@filmwijkalmere.nl of bel met 06 44088977.

Suggesties, meehelpen?

Hebt u suggesties en hebt u zin om mee te organiseren, meld u aan: communicatie@filmwijkalmere.nl !

Reacties

20 mei schoonmaakdag 2017 nieuwe stijl: Filmwijk in Beweging — 2 reacties

  1. Waarom is er dit jaar geen schoonmaak onderdeel meer? Na zoveel jaren is het nog steeds nodig!
    Zou mooi zijn als vanuit de drie locaties toch prikkers worden uitgedeeld.

  2. Je hebt gelijk hoor Gerald. En dat gaan we ook doen! Op de 3 locaties worden prikkers, zakken en afvalcontainers aangeboden!