Bewoners reageren massaal

Er is onder bewoners veel enthousiasme voor het handhaven van het huidige PMD+ afval inzamelsysteem in de Filmwijk en voor het indienen van een burgerinitiatief voor de invoering van PMD+ in heel Almere.

Het liep deze week storm met reacties van bewoners. Maandag ontvingen wij de eerste 30 reacties. Op dinsdag waren dat er al 170. Op donderdag 230. En nog steeds melden zich bewoners aan. Hartelijk dank! Wat een prachtig resultaat! We voelen ons als indiener van het burgerinitiatief gesteund door bewoners. Daaruit blijkt een groot draagvlak en dat geeft ons vertrouwen om hier mee door te gaan.

Uit de opmerkingen van bewoners blijkt dat veel bewoners verwachten dat er zonder PMD+ veel meer dumpingen van afval zullen gaan plaatsvinden in de wijk. Dat gaat ten koste van de leefbaarheid in de wijk!

Samen met Sieradenbuurt

We verwachten het burgerinitiatief op of na 8 juni in te dienen. We trekken daarbij samen op met bewonersplatform Sieradenbuurt, waar bewoners er precies zo over denken als in de Filmwijk.

Afgelopen dinsdag werd Juliëtte de Sévaux van het bewonersplatform Sieradenbuurt door Omroep Flevoland geïnterviewd over het burgerinitiatief.
»» luister hier het interview

Wat mensen van het initiatief vinden

Ter afsluiting hier een greep uit de opmerkingen die bewoners maakten:

  • Wat een goed initiatief. Ziet er heel professioneel uit. Daar moeten ze gewoon naar luisteren!!
  • PMD+ bevalt prima en is bewezen goedkoper. Verwacht meer illegale dumpingen als diftar wordt ingevoerd.
  • Wij willen PMD+ houden. Het is zeer gebruiksvriendelijk. Veel beter voor het milieu omdat er veel minder restafval wordt verbrand. De kosten zijn lager. Ik begrijp niet dat de gemeente na de uitkomst van de proeven nog voor een ander plan kiest.
  • Huidige methode in onze wijk werkt prima. Dit was bedoeld als pilot voor heel Almere. Dus nu gewoon uitrollen naar de rest van de stad.
  • Bestaande systeem handhaven inclusief korf in de wijken.
  • Het kan echt niet wat de gemeente wilt doen en het is kort door de bocht; dom en ondoordacht.
  • Onbegrijpelijk voorstel van de gemeente. Helemaal eens met het standpunt van het Platform Filmwijk.
  • Veel succes met de actie !

Reacties zijn gesloten.