Nieuws over De Floriade

dobberend bos

Naast alle negatieve berichtgeving over de Floriade en de financiering ervan willen we graag een aantal positieve mededelingen doen. De Floriade gaat toch wel door en wordt al met al een prachtig project!

Dobberend Bos aangekomen op Floriade

Het Dobberend Bos is vanuit Rotterdam verhuisd naar Floriade Expo 2022 in Almere en heeft nu haar nieuwe ligplaats bij de Expo. Dit werk van kunstproducent Mothership is een geschenk in bruikleen van Rotterdam aan Floriade. Het bos bestaat uit 20 gerecyclede zeeboeien uit de Noordzee gevuld met 20 Hollandse iepen. Deze drijvende bomen zorgen voor extra vergroening, compensatie van CO2 en reductie van fijnstof. Tijdens de Floriade Preview 2021 en de Expo in 2022 kunnen bezoekers de kunstinstallatie bekijken vanuit de kabelbaan, vanuit de boot en vanaf het terras aan het Weerwater.

Kabelbaan Floriade: een ritje naar de toekomst

Zo vlot als de vrieskou in februari plaatsmaakte voor zonnig voorjaarsweer, verliepen de ontwikkelingen op het Floriade-terrein. Haast in een oogwenk stampten de Oostenrijkse kabelbaanbouwers 7 masten voor de kabelbaan uit de grond. In de loop van de komende weken worden de kabels getrokken en worden de 35 cabines aangekoppeld.

Tijdens de Floriade ervaart de bezoeker straks op een hoogte van 35 meter ruim 5 minuten Floriade van bovenaf. In een 850 meter lange kabelbaan verplaatst men zich in dit duurzame, attractieve vervoersmiddel tussen het zuidelijke deel van Floriade-park en het noordelijke deel. Bedenk wat een fantastisch vogelperspectief dit geeft van de unieke rechthoekige verkavelingsstructuur van het 60 hectare grote Floriade-terrein, het arboretum met bomen, planten, heesters en bloemenvelden, de expokavels met de internationale inzendingen en alle overige bezienswaardigheden.

Weerwaterbrug

De Weerwaterbrug die op dit moment vorm krijgt wordt na de Floriade onderdeel van het Rondje Weerwater. Tijdens de Floriade zal deze brug geen toegang bieden tot de expo! Dat betekent voor onze Filmwijk – en het Weerwaterstrand – dat daar hopelijk niet of nauwelijks auto’s en drommen fietsen worden geparkeerd. De brug wordt wel als ingang voor de hulpdiensten en als uitgang bij calamiteiten gebruikt.

Floriade Preview

Om een indruk te krijgen van de komende Floriade is er de mogelijkheid voor een zgn. Floriade Preview vanaf april tot en met oktober. Vanaf juni gaat de kabelbaan open.

Kom met de Floriadeboot naar het terrein. Naast een bezoek aan het Preview Centre is er een rondleiding met het treintje over het Floriade-terrein. Met de kabelbaan is het mogelijk over het terrein heen te ‘vliegen’. Je maakt een rondje van ± 12 minuten. En dan is er ook nog koffie- of thee.

Meer info en nieuwsbrief

Lees verder op https://floriade.com/nl/

Wie daar belangstelling voor heeft kan zich inschrijven voor de Floriade Nieuwsbrief https://mailchi.mp/floriade/nieuwsbrief

Reacties zijn gesloten.