Wat zou jij doen met het geld dat de gemeente besteedt aan de Filmwijk?

Maak de Buurt

Enquête Maak de Buurt in Filmwijk

Wat zou jij doen met het geld dat de gemeente besteedt aan de Filmwijk? Je kunt geld maar één keer uitgeven. Als er geld vrij komt door het één niet te doen, kan iets anders wél worden gedaan. Dus met het geld dat vrijkomt door niet 4 keer maar 2 keer te maaien, kan bv. een speeltuintje worden gerealiseerd, of kan er meer verlichting in de straat komen.

Buurtbegroting

In het kader van bestuurlijke vernieuwing in Almere is de Filmwijk door de gemeente Almere gevraagd aan een experimenteel project Buurtbegroting deel te nemen. Als bewonersplatform Filmwijk hebben we daar ja op gezegd. We willen onderzoeken of het geld dat naar de Filmwijk gaat nog beter op de wensen en behoeften van de bewoners kan worden afgestemd.

Met andere woorden: Stel dat je kon beschikken over de voor de Filmwijk bestemde financiële middelen. Waaraan zou je deze gelden in de Filmwijk besteden? Waar zou je voor kiezen? Wat vind je belangrijk?

Draagvlak

Wij zijn benieuwd wat jij als bewoner van dit project vindt. Je hebt vast ook ideeën over hoe het geld in de Filmwijk anders en/of beter besteed kan worden dan zoals dat nu gaat.

We gaan experimenteren. Jij kunt ons daarbij helpen. We nodigen je graag uit mee te werken aan dit project door de enquête in te vullen.

Wil je ook op een andere manier meewerken aan dit project, laat het ons dan ook weten. Vragen of opmerkingen zijn welkom. Stuur je e-mailbericht naar maakdebuurt@filmwijkalmere.nl.

De resultaten worden in september op onze website gepubliceerd. We houden je via onze website en social media op de hoogte!

Alvast hartelijk dank voor je medewerking.

Met vriendelijke groet,
Platform Filmwijk Almere / Maak de Buurt

Contactpersoon: Tanja Coenen
06- 44088977
maakdebuurt@filmwijkalmere.nl

Wanneer insturen?

Graag uiterlijk 18 september 2016 inzenden.

Wil je een papieren versie, bel dan met John de Lang: 06 – 405 88 78. Of download deze hier.

Een papieren versie inleveren kan bij:

 • ons secretariaat aan de Joris Ivenslaan 3, 1325 LV Almere
 • de balie in het Gezondheidscentrum Filmwijk
 • het Filmwijkcentrum
 • de servicebalie van de VOMAR aan het Walt Disneyplantsoen

Reacties

Wat zou jij doen met het geld dat de gemeente besteedt aan de Filmwijk? — 10 reacties

 1. Ik zou de bosjes in de jacques tatilaan laten vervangen door bossage zonder stekels!
  Vaak genoeg zie ik kinderen en honden die zich eraan bezeren.
  En als ze gesnoeid worden ligt het Door de hele straat met stekels door je slippers heen hondenpootjes met stekels erin en lekke fietsbanden tot gevolg.
  Kortom niet kind en diervriendelijk.
  Nog maar te zwijgen over de kosten die het met zich mee brengt bij schade!

 2. De ondergrondse containers weg tegenover het Baken. Zijn we eindelijk af van al het zwerfvuil…Iedereen dumpt daar van alles, wat niet eens voor de containers bestemd is. Deze ligt te veel op een route, waar iedereen langs rijdt om er ’s avonds laat nog het meest onmogelijke neer te gooien.

 3. Met een informatie-avond over dit onderwerp trek je misschien meer aandacht? Waarvoor worden die gemeentelijke gelden nu gebruikt? Ik mis ter vergelijking de huidige Filmwijk-begroting / bestedingen.
  Vorig jaar heeft de gemeente vergelijkbare vragen gesteld aan haar raadspanel, bestaande uit vele betrokken Almeerders. Dit draaide echter volledig om bezuinigingen op onderhoud in de openbare ruimte, welke aansluitend doorgevoerd werden. Ik ben dan ook behoorlijk sceptisch over deze ontwikkeling. Zie het verhaal van de Zorgsector!

 4. Ik woon niet in Filmwijk. Ik zal dan ook geen enquete invullen. Maar ik vind het wel een interessant experiment, dat ik voorzover mogelijk zou willen volgen.
  Er is volgens mij wel onderscheid tussen structureel geld en incidenteel geld. Een (relatief klein) budget dat jaarlijks wordt besteed, bijv. voor gras maaien, kun je niet opsparen en aan iets eenmalig (duurder)project laten gaan, bijv. voor een speeltuintje.
  Ik denk dat ook nodig is om inzicht te krijgen in de huidige budgetten en de posten waar het aan besteed wordt, om een keuze te kunnen maken.
  Maar ik heb er geen verstand van. Ik wens jullie veel succes!

 5. Ik zou het fantastisch vinden om bloembakken in de bunuellaan en de joris ivenslaan te zien hangen ,In de steden wijk hangen ze wel en het is er een rotzooi in de straat niemand ruimt op.hier is het netjes maar geen bloembak te zien zo jammer

 6. Ik zou de eikenbomen laten staan in het tweede deel van de Ingridbergmanstraat. Het is van den zotte om zomaar alle bomen te laten kappen omdat sommige bewoners in het begin van de straat last hebben van smetvrees. Verder zullen in 2018 ook vele Lindebomen in de Hollywoodlaan moeten verdwijnen. Dan weet je dat alvast.

 7. Minima die amper rondkomen in deze wijk n steun bieden i.p.v.
  nutteloose geldverspilling zolas bloembakken e.e.d.
  Triest om te zien hoeveel mensen in deze wijk liever wegkijken
  want n bloembakkje is blijkbaar belangrijker.

 8. Ik zou graag met elkaar per onderdeel van de wijk om de tafel willen zitten en dan e.e.a. eens goed met elkaar bepraten en proberen hierin een juiste verdeling in behoeften en aandachtspunten te krijgen. Zo’n budget zullen wij nooit krijgen. maar wie weet.. Ik wil zelf graag de bomen overal behouden. Als je wandelt en fietst is dat uniek. Willen mensen geen bomen dan gaan zij verhuizen naar wijken waar die minder zijn: b.v. Danswijk. waarom kwam je hier als je geen bomen wilt? De bomen zijn uniek en goed voor vogels etc. Lindenbomen zijn voor onze bezoekers, ook die uit t buitenland, echt een suprise. Vooral als zij bloeien en heerlijk geuren. Dat dat kan hier is toch uniek? Plantsoenengroen: hier is al veel over gesproken en ook over de bakken enz.. mensen jullie kunnen veel zelf. Als je ’t b.v. wél goed vindt dat honden op en in t groen op de Tatilaan hun behoeften doen terwijl je er staat te koken en zit te eten verbaast mij het dat er ergernis over het plantsoen groen is. Dat je geen schaar pakt, de doorn struiken knipt, er uit haalt en er iets anders neer zet. Wij proberen in ons blok om zelf afval op te ruimen, stekels etc te snoeien tot net voorbij het trottoir en leuke bakken zelf op te hangen. Je kunt dus zelf veel doen maar dan moet je t willen. Dan samen praten over hoe t geld wél goed te besteden: wij hebben een prachtige wijk. Laten wij dat zo houden. Gemeente kan gerust minder maaien etc. maar wij moeten t op orde houden met elkaar. Kijk om je heen, veel bewoners vinden t al moeilijk om hun eigen voortuin en stoep een beetje leuk te houden. Dus laten wij proberen ons te richten op wat wij zelf kunnen doen en waar wij t geld écht met elkaar voor willen gebruiken.

 9. Als de gemeente komt met besparingen om er iets anders voor terug te doen, dan lopen de rillingen al over mijn rug. Als ik denk aan de aanhef om twee maal te maaien ipv viermaal wordt het gras nog langer en gaat het een hooiveld vormen. En heeft u na het maaien wel eens goed gekeken hoe de bestrating eruit ziet, het is een grote bende. Als ik terug kijk hoe we met de burgemeester mw. Jorritsma een hele avond hebben belegd met koffie/thee, gebak en drankjes over het bestrijden van de hondenpoep en dat er overal zakjes kwamen te hangen. Nu ik moet de eerste nog tegen komen ! En een prachtige fietsenstalling bij het voormalige AH. Er zijn een hoop kosten gemaakt en alles is weer weg en de mensen die daar met een uitkering dat met veel plezier uitvoerden, houden nu hun hand weer op bij het andere loket voor een uitkering! Ik denk dat het een truck is om straks de als de Floriade er is, het een andere wending te geven om de plannen te wijzigen.