Zaterdag 6 juni boomgaard Filmwijk – Growing Green

onthulling boomgaard

Op zaterdag 6 juni zal wethouder Froukje de Jonge onze boomgaard in de Filmwijk definitief een plek geven in het initiatief van Growing Green Almere.

De winter is voorbij en het lentezonnetje schijnt. De knoppen van de fruitbomen staan op springen en hier en daar is de bloesem al uit de knop. Het grootste risico nu is nachtvorst. We hopen maar dat moeder natuur ons goed gezind is na deze relatief warme winter.

Er is één boom ontvreemd?! Gelukkig voor de eigenaar konden we met hulp vanuit het Platform Filmwijk een nieuwe boom planten. De naambordjes zijn in de lak gezet, zodat weer en wind er minder vat op heeft en ieder weer op zoek kan naar zijn eigen boom. Het is goed om te weten dat het Platform samen met de Gemeente een `onderhoudscontract` heeft ondertekend. Dat betekent dat ieder van ons zelf verantwoordelijk is voor het schoonhouden van de boomspiegel. Dat is het rondje om de boom heen. Onkruidvrij houden is van belang voor een goede afwatering. Ook regelmatig water geven is een must. Dus, loop gerust eens met je emmer naar de boomgaard! Je doet er de fruitbomen een groot plezier mee.

Er hoeft niet te worden gesnoeid. Maar voor de liefhebbers kunnen we op zaterdag 6 juni de boomtakken laten hangen zodat zij beter fruit gaan dragen. Mari Ruys (hoofd Groen) zorgt vooraf voor een instructie en zal benodigd materiaal meenemen.

Komt allen! Zaterdag 6 juni om 10.30 uur tot ca. 11.30 uur. Voor vragen marjolein@vloothuisadvies.nl.

 

Reacties zijn gesloten.