Rozen in het Judy Garlandhof

20140314 rozen planten Judy Garlandhof

Kleinschalig buurtinitiatief is beloond!

Naar aanleiding van berichten in de media over een failliete rozenkweker die besloten heeft zijn 30.000 rozenstruiken gratis weg te geven aan buurtinitiatieven in Almere, heb ik (Lisa Punt) een aanvraag gedaan voor een aantal rozenstruiken voor het Judy Garlandhof.

Het Platform Filmwijk hoorde van mijn aanvraag van de rozenstruiken en heeft contact met mij opgenomen om alle initiatieven in de Filmwijk te bundelen. Door dit kleinschalige buurtinitiatief onder te brengen bij Stichting Platform Filmwijk is na gezamenlijk overleg met de gemeente, de wijkregisseur en de toezichthouder Groen de realisatie voor een rozenperk in ons hof een feit. De tekening is ingediend bij de gemeente en goedgekeurd. De afspraken over het onderhoud van de rozentuin, dat door de initiatiefnemers zal worden gedaan, staan zwart op wit.

Op zaterdag 8 maart jl. hebben bewoners van het Judy Garlandhof samen met mensen van het Platform Filmwijk onder het genot van een heerlijk bakje koffie en thee en een stuk fantastische spekkoek de rozenstruiken geplant. Tijdens het spit- en plantwerk waren de positieve opmerkingen van passanten niet van de lucht.

De rozen zullen een blikvanger worden voor de bewoners van ons hof en voor wandelaars en fietsers die langs komen. Intussen is het rozenperk uitgebreid met bodembedekkers, met een aantal vlinderstruikjes en met lavendelplanten. Het idee is klein begonnen en is gegroeid door de samenwerking met het Platform Filmwijk en is nu klaar om gedeeld te worden met de bewoners van ons hof. Buurtinitiatieven en buurtparticipatie liggen in elkaars verlengde, de aftrap is gegeven!

De rozen zullen een blikvanger worden voor de bewoners van ons hof en voor wandelaars en fietsers die langs komen. Het idee is klein begonnen en is gegroeid door de samenwerking met het Platform Filmwijk en is nu klaar om gedeeld te worden met de bewoners van ons hof. Buurtinitiatieven en buurtparticipatie liggen in elkaars verlengde, de aftrap is gegeven!

Met dank aan Lisa Punt, initiatiefneemster van het rozenfeestje.

Reacties zijn gesloten.