Boomgaard planten in de Filmwijk: 6 en 8 november 2014

De gesponsorde fruitbomen gaan geplant worden! Hoeveel? Wel 40 stuks! Wanneer?

Voor de kinderen van de basisschool de Caleidoscoop wordt het donderdag 6 november van 13.30 tot 14.30 uur.

Wethouder Froukje de Jonge plant a.s. zaterdag 8 november tussen 10.30 en 12.00 uur samen met bewoners van Filmwijk de fruitbomen. Houd je agenda vrij!

De locatie wordt de zuidrand van het Lumièrepark tegenover het strandje. Of anders gezegd: vanaf het Lumièrestrand over de fietsbrug aan de rechterkant waar ook de aanlegsteiger ligt.

De basisschool de Caleidoscoop wil groen in de wijk promoten bij de kinderen. En natuurlijk lekker appelmoes maken en appeltaart bakken met de kinderen. Zij zullen hun bomen (ca. 4 stuks) op donderdag 6 november planten.

Verheugend is dat ook het stadsdeel Oost (gemeente) een aantal bomen adopteert.

Wat voor bomen kopen we?

Hebben jullie eerder gehoord van de Notarisappel, Schellinkhouter, Glorie van Holland, de Groninger Kroon, Ossekop en vele anderen? Dit zijn allemaal oude appelrassen. In overleg met de kweker zullen we verschillende rassen aankopen. Ook zullen we voor de variatie een paar perenbomen kopen.

Lees voor meer informatie Notarisappel en andere oude rassen. Heb je vragen, neem contact op met Marjolein Vloothuis, lid van de werkgroep Duurzaam Groen, 06 177 04 356.

 

Reacties zijn gesloten.