Zorg & welzijn

Gezondheidscentrum Filmwijk

gezondheidscentrum FilmwijkOp de site van het gezondheidscentrum vindt u alle informatie over huisartsen, huisartsenpost, apotheek, fysiotherapie, maatschappelijk werk, verloskunde, jeugdgezondheidszorg, zorgloket, thuiszorgwinkel, wijkverpleging, tandheelkunde, informatiecentrum borstvoeding.

Wijkteam Filmwijk

logo wijkteam FilmwijkHeeft u vragen op het gebied van wonen, welzijn, zorg of vrijwilligerswerk? Het wijkteam Filmwijk staat voor u klaar. Het wijkteam werkt in de wijk. U komt de wijkwerkers tegen op straat of bij de wijkactiviteiten. Daarnaast houdt het wijkteam ook een inloopspreekuur.

Parkhuys Almere

logo-parkhuysParkhuys Almere, inloop- en begeleidingshuis voor mensen met kanker en hun naasten. Net na de diagnose, tijdens de behandeling, of tijdens het herstel, in elke fase van een ernstige ziekte kun je steun nodig hebben. Informatie misschien, of iemand om mee te praten. Wellicht fijn om met lotgenoten bij elkaar te zijn, want deze tijd kan heel eenzaam zijn.

Praten hoeft natuurlijk niet, in de creatieve groepen zijn veel manieren om met lotgenoten afleiding en innerlijke rust te vinden.

Ook actief werken aan herstel kan in het Parkhuys bij TaiChi, Yoga en Klein Beginnen. In het Parkhuys is een koor, waar je je stem kunt laten horen en energie opdoen. Voor partners en kinderen zijn er praatgroepen. Alle activiteiten worden begeleid door getrainde vrijwilligers of therapeuten.