“Mijn vaders Floriade”

Filmwijk-Floriade bijeenkomst

Geacht bestuur,

Dinsdagavond was ik een van de ongeveer 150 bezoekers van de informatieavond van het Platform Filmwijk m.b.t. de Floriade die in 2022 in Almere wordt gehouden. Terwijl ik daar was en naar de verschillende sprekers luisterde, moest ik denken aan mijn vader. Tot 1968 was hij zelfstandig ondernemer, tuinder in het buitengebied van Amsterdam-Osdorp. Na onteigening van het bedrijf ging hij naar de plantsoenendienst van de gemeente Amsterdam waar hij met veel plezier werkte. Ik herinner mij dat hij met ‘zijn’ ploeg een van de velen was die betrokken werden bij de aanleg van de Floriade 1972, nu het Amstelpark. Trots vertelde hij over de aanleg van de diverse tuinen, de Rododendronvallei, het doolhof, de speeltuin etc. Zelfs op de vrije zaterdag pakten mijn ouders de fiets om te kijken hoe mooi het allemaal werd. Dat de Floriade naar Almere komt vind ik geweldig. Ik hoop daar met net zo veel plezier te komen als bij ‘mijn vader’s Floriade.

Met vriendelijke groet,
Mieke Wiegertjes

 

 

Reacties

“Mijn vaders Floriade” — 1 reactie

  1. Beste Mieke,

    Leuk om je bericht over de Floriade te lezen. Zelf heb ook ik in het kader van mijn tuinbouwopleiding destijds regelmatig met veel plezier gewerkt op de Floriade in het Amstelpark. Ik kom er nog regelmatig, Amsterdam heeft er een prachtig park aan over gehouden waar ik nog graag kom. Ik hoop dat we dat er hier ook een mooi park aan over houden. Alle opvolgende Floriades heb ik met plezier bezocht en zie dan ook met plezier de komende Floriade tegemoet, heerlijk dichtbij.
    Ik hoop wel dat we niet te veel gestoord worden bij de aanleg, de prachtige natuur rond de eilanden niet teveel aangetast wordt en we ons rondje Weerwater ongestoord kunnen blijven hardlopen en fietsen.

    Met vriendelijke groet,

    Andre