Bezoek het Vogeleiland tijdens Jonge Monumentendag Almere 2014

Zaterdag 20 september a.s. viert Almere de Jonge Monumentendag, dit jaar voor het eerst georganiseerd vanuit Schouwburg Almere. Tijdens deze editie staat het Weerwatereiland centraal. In de Filmwijk kennen we het Weerwatereiland als het Vogeleiland!

Tijdens deze editie staat het Weerwatereiland centraal. Nu nog een oase van rust en bijzondere natuur met erfgoed uit de pionierstijd van de polder en Almere, wordt in de nabije toekomst een belangrijk ontwikkelgebied voor de Floriade. Staat het gebied wel open voor ingrijpende veranderingen? Tijdens presentaties in Schouwburg Almere en een excursie naar het Weerwatereiland hoort u er alles over.

Het Weerwatereiland is voor publiek slechts zelden toegankelijk en ligt ingeklemd tussen het Stadscentrum van Almere en de A-6. Hier zal dit evenement van wereldformaat grotendeels zijn vorm krijgen om na de expositie door te groeien tot een groene nieuwe stadswijk van Almere. Redenen genoeg om het Weerwatereiland tot onderwerp van de Jonge Monumentendag 2014 te maken.

Deelname aan de Jonge Monumentendag Almere is gratis. Aanmelding is in verband met organisatie en catering verplicht en kan via ticketshop@schouwburgalmere.nl. Vermeld daarbij uw naam, adres, postcode, e-mailadres en telefoonnummer o.v.v. Jonge Monumentendag Almere. U kunt zich ook telefonisch aanmelden via 036 84 55 555. Denkt u aan gepaste kleding en schoenen in verband met de excursie. Op het Weerwatereiland kan de grond drassig zijn.

Adres: Schouwburg Almere | Esplanade 10 | 1315 TA Almere.

Zie voor meer informatie www.schouwburgalmere.nl/informatie/Architectuur.

Reacties zijn gesloten.