Floriade en Vogeleiland

Gemeenteraadsfractie GroenLinks op het Vogeleiland

Het Platform Filmwijk heeft de gemeenteraadsfracties uitgenodigd om het Vogeleiland te bezoeken. Vanuit de Filmwijk gezien vormt het Vogeleiland een deel van de groene horizon. Het eiland is onderdeel van het gebied waar de Floriade in 2022 gepland staat. Nu lijkt 2022 nog ver weg maar komend jaar moeten er al knopen door gehakt worden om het proces in gang te zetten. De gemeenteraad heeft een beslissende rol met betrekking tot het vaststellen van het bestemmingsplan van het gebied en de kaders voor de gebiedsinrichting. Voor een goede besluitvorming is verkenning van de huidige waarden van het gebied belangrijk. Onbekend maakt onbemind. Omdat het eiland alleen per boot bereikbaar is, zijn veel Almeerders er nooit geweest. Als je in Almere bent opgegroeid is er wel grote kans dat je op het eiland geweest bent. Want er zijn in de loop der jaren veel groepen schoolkinderen geweest. Op het Vogeleiland staat de allereerste boom van Almere. Het Vogeleiland was oorspronkelijk geen eiland: het was een deel van het Vroege Vogelbos. De A6 zou door het gebied lopen. Maar omdat er in de jaren tachtig toch meer huizen gepland werden in Almere Stad Oost is de snelweg zuidelijker aangelegd.

De fractie van Groen Links is op 21 september rondgeleid. Binnenkort volgen PvdA, CDA, ChristenUnie, D66 en VVD. We zijn blij met de belangstelling om met ons mee te denken over het gebied.

De eerst volgende mogelijkheid voor buurtbewoners om rondgeleid te worden over het Vogeleiland is zaterdag 16 november om 12.00 uur. Aanmelden via werkgroepfloriadeplatformfilmwijk@xs4all.nl.

 

Reacties zijn gesloten.