Reacties

Filmwijk, Floriade en Ateliersessies — 2 reacties

 1. Mijn mening: de Stadsdialoog is en blijft richtinggevend! Mee laten schetsen is een slinkse, politieke manier om je vervolgens in te kapselen. Niet het uitzicht, maar m.n. de hele natuurbeleving (de beschermde bever zit er!) van het groene Weerwater / Centrum krijgt een klap. Betrek de Vossenburcht / Stad en Natuur, in het voormalige Casla.
  Tip: Verhef het Vogeleiland en Utopia tot Educatief project voor jeugd en jongeren met Floriade – thema ‘s als “groen, biologie, duurzaamheid, kringloop en de plangeschiedenis en archeologie van Flevoland /Almere (welke daar nog te beleven valt!). Gebouwen / tuin met vergeten groente etc. optrekken in de sfeer van vondsten +7.000 jaar oud = tak, blad, leem en afbreekbaar. (zie prehistorisch dorp in Natuurpark Lelystad) Bureau archeologie betrekken.

 2. Vervolg: Thema: Voeding Toen en Toekomst.
  Ik zie een steiger met zwijnekoppen op palen. Ik zie tochtjes met boomstamkano ‘s rondom het Vogeleiland. Ik zie workshops rondom voedsel: “Vuur maken” “vissen en braden”, workshops “voedsel verzamelen en verwerken”, “jagen”, “prehistorisch tuinieren, dieren houden” etc.
  Misschien kan Witchworld de omgeving verlevendigen en zich presenteren?
  De tegenhanger is een paviljoen elders, waar de Universiteit van Wageningen e.a. zich presenteren met de uitdagingen voor onze toekomst = overbevolking, uitputting van de aarde, klimaatverandering en minder land door de zeespiegelstijging? Duurzaamheid!
  Ook een thema Wonen Toen en Toekomst kan vergelijkbaar vorm krijgen.

  Reageren mag!