Wij zoeken energieke denkers, doeners, mensen die de kar willen trekken

Onze regering wil dat de steden in 2025 energie neutraal zijn, d.w.z. de stad wekt 100% groene energie op en verbruikt niet meer energie dan dat er wordt opgewekt. De gemeente Almere wil die doelstelling al bereiken in 2022, het jaar van de Floriade. Het Platform Filmwijk ondersteunt deze doelstelling actief.

Naar aanleiding van de bewonersavond over Duurzaamheid in 2013 is een groep van enthousiaste bewoners bij elkaar gekomen die wil bijdragen aan deze overgang naar duurzame energie.  

De groep noemt zich voorlopig Filmwijk Energiek. Er zijn al veel ideeën: bijvoorbeeld een energie service organisatie oprichten voor de Filmwijk, die groene stroom levert aan bewoners van de Filmwijk en een zonnepark in de buurt opricht. Maar ook willen wij huishoudens met geschikte daken stimuleren zonnepanelen te installeren, energie te sparen met behulp van slimme meters, etc.

Wij zoeken denkers, doeners, mensen die de kar willen trekken. Voelt u zich aangesproken? Dan bent u degene die wij zoeken. Stuur uw e-mailbericht naar Anno Winters, awinters@chello.nl of info@filmwijkalmere.nl.

Voor meer informatie: Filmwijk Energiek. Lees elders op de website over Filmwijk Duurzaam Groen.

Reacties zijn gesloten.