Op naar duurzame energie met Filmwijk Energiek

Kan ik mijn energie zelf opwekken met zon of wind? En hoe werkt dat dan? Kunnen er zonnepanelen op mijn dak of kan ik meedoen in een gezamenlijk windenergieproject in Filmwijk? Hoe bespaar ik op mijn energierekening? Filmwijk Energiek houdt zich bezig met al deze vragen.

De bewonersgroep Filmwijk Energiek maakt deel uit van Platform Filmwijk en is in het leven geroepen om een ambitieus plan uit te voeren: elk van de ruim 10.000 Filmwijkbewoners moet in 2022 alleen nog maar duurzame energie gebruiken. Het koffiezetapparaat werkt op opgewekte energie van zonnepanelen op eigen dak of van de gymzaal of basisschool in de wijk, auto’s en scooters rijden zoveel mogelijk op elektra in plaats van milieuonvriendelijke en oprakende olie en verlichting is alleen nog gemaakt van LED.
Daar is Filmwijk Energiek momenteel druk mee bezig. Doe mee en draag een steentje bij. Voor een schoner en milieuvriendelijke Filmwijk maar ook voor een betere aarde voor de generaties na ons. Meedoen kan al heel simpel door niet onnodig verlichting te laten branden, apparaten niet op stand-by te laten staan en het huis goed te isoleren. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Lees hier meer over Filmwijk Energiek en de projecten Stuurgroep Filmwijk Energiek.

Actief meedoen in deze stuurgroep? Wil je meer informatie over de lopende projecten of wil je graag energie besparen? Of heb je een goed idee voor een ‘schonere’ Filmwijk? Bel Anno Winters: 06-52420700 of stuur een e-mail naar filmwijkduurzaam@gmail.com.

Reacties zijn gesloten.