Honderd huizen gezocht in de Filmwijk

logo 100-Huizen-Plan

Filmwijk Energiek, de werkgroep voor duurzame energie van Platform Filmwijk, ontwikkelt samen met ambtenaren van de gemeente een plan voor een energiescan bij honderd huizen in de wijk.
Een energiescan is een onderzoek naar het energiegebruik van de woning en leidt tot een onafhankelijk advies hoe energie te besparen en zo mogelijk op te wekken. Dit opwekken kan met zonnepanelen, maar natuurlijk ook door deelname aan het oprichten van een windmolen.

We gaan een plan maken om de bewoners van honderd huizen in de Filmwijk te vinden die gratis zo’n energiescan willen krijgen voor hun woning. Het gaat om eigen woningen maar ook huurwoningen. De kosten voor zo’n scan worden vergoed door de gemeente.

We zoeken in alle straten van de wijk 1 tot 2 huizen die mee doen. Een goede spreiding is belangrijk. Daarnaast vragen we van de deelnemers dat ze de resultaten van de energiescan delen met hun buren in de straat, want die bewonen meestal een zelfde type huis.

In het programma ‘Energie Werkt’ dat onlangs door de gemeenteraad is goedgekeurd, is een fonds voorzien, waaruit bewoners subsidie en goedkope leningen kunnen krijgen om hen te helpen de nodige investeringen te doen.

Wat zou het mooi zijn als overal in de Filmwijk huizen zijn waar bewoners energie besparen en opwekken. Hun enthousiasme over de goedkope energierekening, maar ook het feit dat zij bijdragen aan een betere toekomst, brengen zij over op hun buren in de straat.

Zo komt er vaart in ons streven naar een energieneutrale Filmwijk in 2022.

Informatie: Anno Winters, energiek@filmwijkalmere.nl

Reacties zijn gesloten.