Collectieve energiecentrales in de Filmwijk

De voorinschrijving voor deelname aan één van de twee collectieve energiecentrales die in de Filmwijk worden ontwikkeld is maandag 16 juni geopend.

De Filmwijk wil graag energieneutraal worden. Een mooie kreet waar o.a. de werkgroep Duurzame Energie van het Platform Filmwijk mee aan de slag gaat. Als eerste wordt het onderwerp duurzame opwekking van elektriciteit middels zonnepanelen opgepakt. Voor mensen zonder geschikt eigen dak zijn twee projecten gelanceerd waar particulieren aan mee kunnen doen:

1. collectieve opwekking voor uw gehele elektra behoefte,
2. collectieve opwekking per zonnepaneel.

Hieronder ziet u een voorbeeld.

voorbeeld collectief dak

Voor deze twee projecten wordt samengewerkt met de eigenaren van twee grote gebouwen waarop de energiecentrales kunnen worden gebouwd. Doelstelling is de elektra van onze bewoners lokaal en groen op te wekken, waarbij als randvoorwaarde geldt dat de kostprijs van onze energie tenminste marktconform is.

De voorinschrijving sluit op 1 oktober 2014; deelname is op volgorde van aanmelding. Deelname is mogelijk voor bewoners van de postcodegebieden 1314, 1315, 1318, 1324, 1325, 1326, 1351 en 1358.

Op collectieve opwekking is een belastingkorting van toepassing volgens het systeem van de zogenoemde ‘postcoderoos’. Daarbij is 1325 de roos en de andere genoemde wijken de daaraan grenzende blaadjes waarvoor dezelfde korting geldt.

Interesseformulier voor deelname aan één van de twee collectieve energiecentrales

Meer informatie is verkrijgbaar bij info@johnvandiepen.nl

 

Reacties

Collectieve energiecentrales in de Filmwijk — 1 reactie

  1. Beste Dave,
    De overheid draagt bij aan de betaalbaarheid van collecief en lokaal opgewekte duurzame elektriciteit middels het zogenaamde “postcoderoos”-model. Daarbij wordt belastingkorting verleend voor deelnemers in een postcodegebied (in dit geval Filmwijk 1325) en de direct daaraan grenzende postcodegebieden.
    Mocht je interesse hebben, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.
    Groet,
    John van Diepen