22 maart: Informatieavond 100-Huizen-Plan Filmwijk

flyer-100huizenplan-infoavond22mrt-100huizen

Meer wooncomfort en een lagere energierekening voor iedereen

Op 22 maart organiseert de werkgroep Energiek van Platform Filmwijk de eerste informatieavond over het 100-Huizen-Plan Filmwijk. Deze avond is bestemd voor bewoners van ‘Deelwijk 2’. Dit is de wijk tussen Cinemadreef en de busbaan (zie kaart onderaan dit bericht). Na deze avond volgen informatieavonden voor de andere delen van de wijk.

De avond staat in het teken van meer wooncomfort en een lagere energierekening voor iedereen. U kunt zich laten voorrekenen wat energiebesparing en duurzame energieopwekking u in uw situatie kan opleveren. Er zijn allerlei mogelijkheden, van het plaatsen van een slimme meter tot het aanschaffen van een compleet zonnedak dat u met uw energierekening betaalt.

Naast presentaties van Platform Filmwijk, Natuur- en Milieufederatie Flevoland en gemeente Almere is er een energiemarkt waar alle mogelijkheden aan bod komen.

Wat houdt het 100-Huizen-Plan in?

Voor 100 huizen in de Filmwijk wordt samen met bewoners in kaart gebracht wat er moet gebeuren om hun woning energieneutraal te maken. Zo’n energiescan levert een energieadvies voor de bewoners op. Deze 100 huizen dienen als model en voorbeeld om uiteindelijk de hele wijk energieneutraal te maken.

Platform Filmwijk-Energiek, Natuur- en Milieufederatie Flevoland en gemeente Almere streven hetzelfde energiedoel na: Almere is energieneutraal in 2022. Dit houdt in dat we niet méér energie verbruiken dan we zelf opwekken. Om dit te bereiken hebben we de handen in elkaar geslagen en zijn in Filmwijk met het 100-Huizen-Plan gestart. Het 100-Huizen-Plan moet hét inspirerende voorbeeld voor heel Almere, Flevoland en verder worden.

Wanneer:   dinsdag 22 maart 2016 om 19.30 uur, inloop vanaf 19 uur
Waar:        basisschool Polygoon, Hollywoodlaan 109, Filmwijk

Aanmelden? Graag!

Aanmelden is niet verplicht maar wel handig in verband met de organisatie van de avond.

U kunt zich aanmelden via dit aanmeldingsformulier.

 

Heeft u belangstelling, maar bent u niet in de gelegenheid te komen? Laat het ons weten via energiek@filmwijkalmere.nl. Voor aanmelden of vragen kunt u ook bellen naar  06 – 52 42 07 00.

Graag tot ziens op dinsdag 22 maart!

»» bekijk de flyer

 

Indeling van de Filmwijk in deelwijken t.b.v. het 100-Huizen-Plan

100huizenplan-indeling-Filmwijk

Reacties zijn gesloten.