Groene Broedplaats – Wie doen er mee?

terrein 2f7

Het Stadslab Almere is samen met onderwijsinstellingen CAH Vilentum en het Groenhorstcollege, de Vrije school, Stichting Kindertuinen, VLA, Platform Filmwijk en cultuurinstellingen uit de Voetnoot bezig om samen met de gemeente het veld 2F7, het braakliggend terrein achter de voormalige Paviljoens en parallel aan de Cinemadreef, in gebruik te krijgen voor duurzaam land- en tuinbouw. Kortweg Groene Broedplaats.

Er is een prachtig plan ontworpen, er is een grote betrokkenheid en ieder geeft er zijn invulling aan het eigen onderwerp. Centraal staat dat het duurzaam is.

Er is al een aantal bijzonder leuke initiatieven voor deze plek ingediend, zoals kindertuinen, blote voetenpad, festivalterrein namens De Bonte Hond, een plek voor biologische activiteiten namens Inspiratie inc. En verder voor moestuinen, een rosarium en een plek voor een jeu de boules baan. Er is al een plek ‘bezet’ door orchideeën.
Het wordt een ontmoetingsplek voor omwonenden, kinderen en volwassenen, kortom voor de bewoners van Almere.

Er komt nog een aantal bijeenkomsten, de gemeente Almere moet nog zijn toestemming geven en er moeten nog wat formaliteiten worden geregeld.
We zoeken mensen/vrijwilligers met ideeën, tijd en veel energie om hier samen iets bijzonders van te maken.

Ik doe graag een oproep aan belangstellenden in de Filmwijk die willen meedoen. Er zijn straks veel mensen/vrijwilligers nodig om van dit terrein een florerende groene creatie te maken.

Wil je meer informatie en/of wil je meedoen, meld je aan via groen@filmwijkalmere.nl.

 

Reacties

Groene Broedplaats – Wie doen er mee? — 1 reactie

  1. Graag willen wij een hockeyveldje. Kinderen zouden er ook kunnen voetballen. Nu is er een gek voetbalveldje, maar als het hard geeft geregend staan er grote plassen. Verder is er in onze wijk geen plek om te hockeyen.
    Groetjes Annisa