Filmwijk Duurzaam Groen

flyer Filmwijk Buitengewoon Duurzaam

Op 13 november 2013 organiseerde het Platform Filmwijk Almere een bewonersavond over Duurzaamheid onder het motto Filmwijk Buitengewoon Duurzaam. De vraag is hoe groen bent u? Tijdens die bijeenkomst zijn twee werkgroepen gevormd, n.l. de werkgroep Filmwijk Duurzaam Groen en de werkgroep Filmwijk Energiek. Beide werkgroepen staan aan het begin en maken nu al enthousiaste plannen onder het motto: ‘De toekomst begint vandaag’.

De werkgroep Duurzaam Groen heeft inmiddels een aantal projecten geformuleerd. In samenspraak met de gemeente, het stadsdeel Oost, gaan we er hard mee aan de slag en roepen bewoners van de Filmwijk op met ons mee te doen. We hebben in de Filmwijk al een aantal plaatsen aangewezen waar we onze plannen willen uitvoeren. Zo zijn er plannen voor permacultuur. Met permacultuur kun je o.a. leren hoe je een eetbare tuin kunt ontwerpen die niet alleen mooi, maar ook nuttig is voor jezelf en andere levende organismen. De bedoeling is dat een dergelijke tuin ook wordt aangelegd. Ook wordt gedacht aan een fruitboomgaard in het Lumièrepark, we denken aan kruidentuinen, moestuinen en pluktuinen en de Filmwijk hangt straks vol met hanging baskets! Er zijn eerste initiatieven voor de aanleg van ‘schooltuinen’. Hebt u ideeën voor het vrij liggend gebied naast de Komiekenbuurt? Ons eerste rozenproject in het Judy Garlandhof is inmiddels een feit.

Indien u enthousiast bent geworden, wilt meedoen in een werkgroep, indien u informatie wilt hebben over de projecten van de werkgroep Duurzaam Groen stuurt u een e-mailbericht naar Tanja Coenen: groen@filmwijkalmere.nl.

Lees elders op de website over Filmwijk Energiek.

 

Reacties zijn gesloten.