Succesvolle proef WOZ-waardebepaling in de herhaling

De gemeente stelt jaarlijks de WOZ-waarde van uw woning vast. Vorig jaar is de gemeente Almere een proef gestart waarbij eigenaren zelf de WOZ-waarde van hun woning konden controleren. Meer dan 2000 huiseigenaren namen deel aan de proef. Als eigenaar van een woning in Film- of Literatuurwijk bent u dit jaar wederom uitgenodigd mee te doen. Dit kan van 15 oktober tot en met 16 november. U ontvangt hiervoor binnenkort een brief.

WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Deze wet is ingevoerd om de waarde van een pand uniform vast te stellen. De WOZ-waarde heeft invloed op de hoogte van de gemeentelijke onroerendezaakbelasting (OZB), de waterschap- en rijksbelastingen.

De gemeente Almere voert dit proefproject uit met andere organisaties. De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) is namens alle gemeenten betrokken. Ook Vereniging Eigen Huis is nauw betrokken en vertegenwoordigt de burger en de huiseigenaar.

Lees hier de volledige tekst: Succesvolle proef WOZ-waardebepaling in de herhaling.

Hoe de gemeente te werk gaat bij het bepalen van de WOZ-waarde is ook te zien in een algemene informatiefilm die u kunt vinden op www.almere.nl/woz. Hebt u nog vragen over dit project, kunt u contact opnemen met de afdeling Belastingen van de gemeente Almere via belastingen@almere.nl of via telefoonnummer 14 036.

 

Reacties zijn gesloten.