Schouwburg trakteert Filmwijkers

Platform Filmwijk heeft met de Schouwburg een aantal leuke en interessante activiteiten voor het lopende theaterseizoen afgesproken. De Schouwburg wil meer contact met bewoners uit de wijken en wil zich dit seizoen richten op bewoners van de Filmwijk.

Het volgende plan is bedacht: als het in een voorstelling gaat over een filmster of filmmaker dan krijgen de bewoners van de straat met de naam van die filmster of filmmaker een uitnodiging.

Onder het motto: ”kom eens een keertje langs en neem uw partner of buren mee” krijgt elk adres van die straat een uitnodiging met 2 vrijkaarten per post.

Zo zijn op 24 oktober de bewoners van de Alfred Hitchcock aan de beurt voor de toneelvoorstelling van Thrillertheater over Hitchcock.

Op zaterdag 16 november zijn er 50! (i.v.m. heel lange straat) vrijkaarten beschikbaar voor bewoners van de Fellinilaan voor de toneel voorstelling van Noord Nederlands Toneel over Fellini.

Op 29 december worden de bewoners van het Judy Garlandhof en de Minellistraat uitgenodigd voor het muziektheater over Garland&Minelli.

En op 9 april volgend jaar is de toneelvoorstelling Gejaagd door de Wind. Dan ontvangen bewoners van de Clark Gablestraat vrijkaarten.

Een geweldig initiatief!

Maar er is nog meer: In de ochtend van 20 november gaan de bovenbouwleerlingen van de drie basisscholen in onze wijk naar de jeugdopera van Camerata ( hans en Grietje). Er is een speciale lesbrief gemaakt om meer te leren over opera en de schouwburg.

Er wordt nog gedacht aan de mogelijkheid de Filmwijkers uit te nodigen voor een gratis rondleiding in de schouwburg. Daarna bij een kopje koffie wordt u uitgenodigd uw mening te geven over de schouwburg en uw ideeën over hoe ons theater met nog meer succes de Almeerders kan bereiken.

Over dit project in 2014 zullen wij u nader berichten op onze website.

 

Reacties zijn gesloten.