Hoeveel schaapjes tel jij?

Iedereen die dat leuk vindt heeft de komende week een mooie gelegenheid om de Almeerse schaapskudde met herder en hond te ontmoeten. Net als vorig jaar brengen ze de kudde een dagje nóg dichter bij de mensen in de stad. Op woensdagochtend 8 oktober, vlak voordat de kudde weer voor de winter op stal gaat, komen ze over het Fongerspad vanuit Almere Haven wandelend langs het Weerwater bij Filmwijk de stad in. De herder leidt de kudde door de wijk naar de heuvel in het Lumièrepark om ze daar de rest van de dag lekker te laten grazen. Dé kans voor iedereen om ze even van heel dichtbij te bekijken.

schapen

Brei jij of brei ik?

Trek je warme trui aan en kom woensdag met je klas, of woensdagmiddag met je vriendjes en vriendinnetjes, oma of familie naar het Lumièrepark. Vragen stellen, aanraken en natuurlijk schaapjes knuffelen mag allemaal. Enneh… zoals jullie weten is breien weer helemaal hip. Weet jij hoe het aanvoelt als de wol nog aan het schaap vastzit? Hoe krijg je die dikke vacht tot een mooi gekleurde wollen draad? Hoe luisteren al die schapen toch zo goed naar de herder? Deze en alle andere vragen kun je dan meteen ook even stellen aan herder Marco.

Vorig jaar was ’t leuk!

De Almeerse schaapskudde slaapt net als vorig jaar weer een nachtje in het Lumièrepark. De volgende dag is de eindbestemming Noorderplassen. En als je niet kunt wachten tot woensdag en nieuwsgierig bent naar de Almeerse kudde kijk dan hieronder het filmpje van vorig jaar!

Namens het gebiedsteam Almere Stad Oost,
Wijkregisseur Jeanette Vonk

Voor meer informatie stuur een e-mailbericht naar Maartje Hormes, mhormes@almere.nl, communicatieadviseur Almere Stad.

 

Reacties zijn gesloten.