Za 15 oktober: Onthulling standbeeld Enith Brigitha in Lumièrepark

poster Enith Brigitha

Enith Brigitha – Uit het water herrezen’

Het is zo ver. Het standbeeld voor Enith Brigitha is klaar en wordt op zaterdag 15 oktober 2022 in het Lumièrepark onthuld om 13:56,65 uur (de 100 meter tijd van Enith Brigitha tijdens de Olympische Spelen 1976 waar ze een bronzen medaille won)

Iedereen is van harte welkom vanaf 13.45 uur op de locatie, in het Lumièrepark halverwege het Tuschinskypad langs het water (zie afbeelding onderaan dit bericht).

Het beeld is gemaakt door beeldhouwer Patrick Mezas. Mo Hersi en hij startten in oktober 2020 met het initiatief: een crowdfunding voor een standbeeld van Enith Brigitha. Hun idee was om het boegbeeld Enith Brigitha te eren voor haar bijzondere prestaties en maatschappelijke betrokkenheid. Enith Brigitha is de eerste vrouw van kleur die namens Nederland een olympische zwemmedaille won. Een zeer bijzondere prestatie die over de gehele wereld werd gevierd.

Het is een groot succes gebleken! Met het crowdfunding platform Voordekunst en diverse donateurs werd een mooi bedrag opgehaald, aangevuld met bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Cultuurfonds Almere en Stichting Nederland wordt Beter.

De beide initiatiefnemers hebben hun grote dank kenbaar gemaakt.

In samenwerking met de gemeente Almere is men de afgelopen twee jaar druk bezig geweest om te zorgen dat het standbeeld van Enith Brigitha op een mooie plek in Almere kon komen te staan.

De locatie in het Lumièrepark

locatie standbeeld Enith Brigitha

Reacties zijn gesloten.