Warme dasjesdag in het Buurtlokaal

Warme dasjesdag Polygoon

Het Buurtlokaal, u wel bekend, heeft ook een brei-/handwerkclub. De dames rikketikken er lustig op los met breinaalden en ook met haaknaalden. Iedereen die een vraag heeft, vindt wel een maatje in de club die laat zien hoe je de steken opzet of wil laten zien hoe je moet afkanten. Maar ook: hoe haak je nou een vierkantje, zonder dat het een rondje wordt. Of welke kleuren zijn nou mooi te combineren. Denk aan de dikte van de pennen en van de wol! En dan bedenkt iemand een project! Een dasjesproject voor de kinderen van groep 3 in basisschool Polygoon!

Dat idee wordt met gejuich ontvangen zowel door de dames van de breiclub, maar zeker ook door de leerkrachten. Dat betekent breien maar, want we hebben er 75 nodig!!! Er zijn mensen die thuis breien en trots naar de club komen met weer een vijftal dassen. Of elke week samen doorbreien – onder het genot van een kopje thee – en weer 7 stuks. Hoeveel hebben we er nu, is elke week de vraag. 15, nee 20, we hebben er al 25. Wanneer zullen we de kinderen de dasjes aanbieden? Ai, een vraag die maakt dat we onze breinaalden slijpen, krommer gebogen over ons haakwerk zitten en voort gaat het!

Hoeveel dasjes hebben we nu, een terugkerende vraag: 47……
Zo gaat dat een paar weken door….. 69…..
Ten slotte is het zo ver: 75, we zijn er. Een van de dames heeft 21 dassen gebreid en de ander is tot 1 das gekomen!

De dag is daar dat de kinderen in drie groepen van 25 na elkaar het Buurtlokaal binnen komen. De juffen hebben al laten weten dat daar een verrassing is. Uitgelegd wordt wat de ouderen in het Buurtlokaal voor de kinderen hebben gedaan: ze hebben dasjes gebreid. Nu mag ieder kind een dasje uitkiezen. Er is een jongetje dat roept: mag ik dat schilderij?!

Het is ontroerend hoe elk kind een dasje krijgt omgeknoopt door de juffen. Daar gaat ons breiwerk!

Eén jongetje wil geen dasje: hij heeft er al een. En als hij ziet dat er een klein zilveren hartje aanzit, raakt-ie helemaal upset: nu wil hij ‘m zeker niet.

Als dank ontvangen de oude breisters en vrijsters een mand vol met nieuwe bollen wol en een high tea verzorgd en aangeboden door de kinderen van groep 8! Met dank aan basisschool Polygoon!

Een warm en prachtig project met zijn allen in het Buurtlokaal!

Reacties zijn gesloten.