Het ‘schilderatelier’ van het Buurtlokaal

Ruim vijf jaar geleden startte het Buurtlokaal met haar activiteiten. Tijdens een open dag was er een mevrouw die zich aanmeldde: zij wilde graag schilderlessen geven. En gratis! En zo is het gekomen. Op een woensdagochtend startte Eefje van Twillert met een groepje mensen dat meer en minder ervaring had met schilderen.

In de loop der jaren ontwikkelden de cursisten zich – ook tot hun eigen verbazing – tot gevorderden, tot bijna professionals. Sommigen verkopen hun schilderij al voordat het af is…

Elke woensdag

Elke woensdagochtend en -middag komen de cursisten binnen, op tijd, gehaast en te laat, met grote tassen, koffertjes en rolkoffers vol met schildermateriaal. Soms ook doeken onder de arm: daar waren ze de vorige keer aan begonnen. Oh ja, bij binnenkomst eerst een kopje koffie of thee.

De tafels staan klaar en een ieder vindt een plaatsje waar de schilderspullen worden uitgestald. Dan is Eefje daar die de groep vertelt en instrueert over een vorm van schilderen, of adviseert over het soort verf, de kwasten en penselen, de doeken e.a. Er wordt gewerkt met acryl en met aquarel.

schilderles in het Buurtlokaal

Inspiratie en plezier

Iedereen is vrij om een plaatje of een foto te gebruiken ter inspiratie. Maar ook Eefje inspireert. Ze heeft voor iedereen aandacht, ze pakt een kwast en tipt hier en daar. ‘Als je een schaduw wil maken meng je de kleuren die je al gebruikt.’ Ze bespreekt de kwaliteit en de verhoudingen. Verder is haar motto: je kan ’s niet tevreden zijn, als je maar plezier hebt!

De groepsgrootte groeide in de afgelopen tijd tot 12 deelnemers. Eefje zag zich op een gegeven moment genoodzaakt de groep in tweeën te splitsen. Dus behalve een ochtendgroep is er nu ook een middaggroep.

Expositie

Deze maanden vindt u in het Buurtlokaal één wand die vol hangt met wel 20 schilderijen die zijn gemaakt door de cursisten. De diversiteit is charmant. Het geeft het Buurtlokaal een nog kleurrijker aanzien!

Vindt u het leuk om deze expositie te bezoeken, u bent welkom!
Hollywoodlaan 109, info: buurtlokaal@filmwijkalmere.nl

Reacties zijn gesloten.