Vindt u duurzame afvalverwerking ook belangrijk?

Vindt u duurzame afvalverwerking ook belangrijk? Kom dan donderdag 8 december om 19.00 uur naar het stadhuis.Want dan spreekt de gemeenteraad over de toekomst van ons PMD+ afval.

Sinds 2017 scheiden we in onze wijk geen PMD meer. We gooien PMD en restafval (PMD+) in dezelfde afvalcontainer. Dit is makkelijker, scheelt een afvalcontainer bij het huis en is beter voor het milieu. Machines halen namelijk meer herbruikbaar plastic en metaal uit PMD+ dan mensen.

Tot september werd ons PMD+ heel efficiënt gescheiden bij Cirwinn in Almere. Echter, sinds enkele maanden brengt Stadsreiniging dit afval naar HVC in Alkmaar. Dit betekent veel onnodig transport en minder herbruikbaar afval, hetgeen slecht is voor het milieu. HVC heeft namelijk geen nascheidingsinstallatie waardoor meer afval in de verbrandingsoven belandt. 

Vorig jaar november koos de gemeenteraad voor de invoering van systeem PMD+ in heel Almere. Zoals het er nu uitziet voert Stadsreiniging dit raadsbesluit niet uit. Er is nog steeds geen implementatieplan gemaakt en Stadsreiniging voert veranderingen in de stad door die niet nodig zijn voor systeem PMD+. Zo plaatst de dienst in veel Almeerse wijken extra rolcontainers voor restafval bij de woningen.

Vanuit Platform Filmwijk gaat John de Lang donderdagavond inspreken en de raad vragen om Stadsreiniging opdracht te geven om:

  • te zorgen voor duurzame verwerking van PMD+ (en verwerking bij HVC stop te zetten),
  • te zorgen voor een spoedige invoering van systeem PMD+ in heel Almere. Ter voorkoming van ongewenste veranderingen voor bewoners, zoals een extra rolcontainer voor restafval en betaalsysteem.

Het helpt als we in de raadzaal ons gezicht laten zien. Komt u ook?

De vergadering is donderdag 8 december a.s. in Zaal Stad om 19.00 uur.

Wilt u ook inspreken? Dat kan. Meer informatie hierover leest u hier: https://raadvanalmere.nl/page/invloedwijzer

Reacties zijn gesloten.