Werkgroep Duurzaam Groen: wat doen we?

De toekomst begint vandaag. Wij worden groener in ons denken, groener in ons doen en groener in ons laten. Wat kunnen wij samen doen om de Filmwijk groener, duurzamer en gezonder te maken?

We denken dat de zgn. Growing Green Cities-filosofie kansen biedt om onze Filmwijk duurzamer en groener te maken. Zo kan onze wijk ook een grote stap in de goede richting maken, vooral ook met de vraag wat de bewoners zelf kunnen doen.

Groene Broedplaats

Op dit moment zijn we in gesprek over een zgn. Groene Broedplaats op het braakliggende terrein aan de Cinemadreef.

Boomgaard

In november 2014 hebben we samen met bewoners een boomgaard van 40 fruitbomen aangeplant aan het Fongerspad vlak bij het Lumièrestrand. Op dit moment zijn we in gesprek over een mogelijk tweede boomgaard in het Laterna Magikapark.

Rozentuin

In maart 2014 heeft de werkgroep rozen geplant op een braakliggend stuk grond van de gemeente Almere bij het Judy Garlandhof. Wat eerst een modderpoel was is nu een prachtige tuin met rozen en diverse andere planten/bloemen die een vrolijke en representatieve aanblik geven bij de ingang van de Filmwijk vanuit het centrum komend over de nieuwe fietsbrug.

Bewonersbijeenkomsten

Op 28 mei 2014 organiseerden we een bewonersbijeenkomst over Groen, Duurzaam en de Floriade. Hier vindt u het verslag van de avond.

Op 13 november 2013 organiseerden we een bewonersavond over Duurzaamheid in de Filmwijk met als motto: Hoe groen bent u? Hier vindt u het verslag van de avond.