Deelnemers Filmwijk Parade

Klik op de kaart hieronder voor meer informatie over de afzonderlijke deelnemers.

Of download de PDF van de plattegrond.

Filmwijk Parade

Klik op een nummer voor meer informatie over die deelnemer.

Filmwijk Parade
Hollywoodlaan 19 Hollywoodlaan 18 Ingrid Bergmanstraat 1 Hollywoodlaan 85 Hollywoodlaan 87 t/m 95 James Stewartstraat 212 James Stewartstraat 202 James Stewartstraat 258 Hollywoodlaan 148 Henry Fondastraat 2 Bette Davisstraat 24 Bette Davisstraat 24-B Hollywoodlaan 109 - Polygoon Hollywoodlaan 109 - Polygoon

Hollywoodlaan 19

Workshop Babygebaren
Het kan in de Filmwijk! Tijdens twee mini-workshops leert Desirée Jongejan-Bruins je een aantal gebaren die goed van pas zullen komen in de communicatie met je baby of peuter. Of baas, wellicht.

Om 15.00 en 16.00 uur. De workshop duurt ongeveer 45 minuten.

TEKST VAN DEELNEMER ZELF
Altijd al iets willen weten over het maken van gebaren? En een aantal gebaren leren? Kom dan bij mij thuis een mini workshop volgen!  Ik zal jullie iets vertellen over het ontstaan en de groei van baby- en kindergebaren in Nederland. Ook vertel ik wat over de vele voordelen van het maken van gebaren. Maar we gaan vooral aan de slag! Aan het eind van de workshop kennen jullie minimaal 20 gebaren.

Hollywoodlaan 18

Filosofisch café
Waarom is een Filmwijker een Almeerder maar de Almeerder geen Filmwijker? De grote en kleine vragen van het leven. Filosofeer erover in het Filosofisch café met Jaap Bosscha en Maarten Manson.

TEKST VAN DEELNEMER ZELF
Net als op de vorige Parade weer een filosofisch Café in de Filmwijk.
Neem uw eigen grote of kleine VRAGEN mee of kom gerust eens kijken.
Doel is niet om oplossingen of dé waarheid te vinden maar om met elkaar in gesprek te gaan en samen onderzoek te doen. Voor een goeie dialoog is het naar elkaar luisteren een belangrijke vaardigheid.

Ingrid Bergmanstraat 1

Beeldentuin
Iers en Belgisch hardsteen, marmer uit de hele wereld, albast, opaal, serpentijn, onyx… kortom: de beelden van Annemiek Schrama. Ga zelf maar kijken en voelen in haar beelden­tuin!

Ingang: Greta Garboplantsoen, om de hoek dus

TEKST VAN DEELNEMER ZELF
Mijn naam is Annemieke. Sinds ik in september 2002 bij Galerie/Atelier Odelein aan de Kerkgracht in Almere Haven binnen ben gelopen en een maand kon proefbeeldhouwen ben ik niet meer weggegaan en hak in allerlei soorten stenen. Iers en Belgisch hardsteen, verschillende kleuren marmer overal vandaan, alle kleuren albast, opaal, serpentijn, onyx en ga maar door. Ik probeer alle stenen uit en werk abstract, figuratief en organisch. Ik heb meegedaan aan de Filmwijkparade in 2005, in 2011 aan de Maas-en-Waalse kunstroute de Kunstbakens en in 2015 en 2016 heb ik op de kunstmarkt in het Oude dorp in Amstelveen gestaan. Jullie mogen om een hoekje kijken in mijn tuin waar ik een aantal beelden heb neergezet.

Hollywoodlaan 85

Minirecitals en Filmwijklied
Muzikale duizendpoot Miranda Driessen is zangeres, orthopedagogisch muziekbeoefenaar en componist. Maar tijdens de Parade vooral een ware stembevrijder. Bezoek een miniconcert met pianist Diederick Koonstra en bevrijd je stem tijdens het instuderen van het Filmwijk­lied.
Aanvang: 14 uur en 15 uur.

Fotoexpositie Peter Teunissen
Peter Teunissen fotografeert organische structuren: ware kunstwerkjes! Maar ook straatfotografie en portretten zijn hem niet vreemd. Gaat dat zien!

TEKST VAN DEELNEMER ZELF
Peter en Miranda wonen sinds november 2014 in Filmwijk. Op de bovenverdieping van hun huis heeft Miranda een kleine studio waar ze lessen, workshops en repetities verzorgt. Ze is een muzikale duizendpoot, afgestudeerd zangeres en orthopedagogisch muziekbeoefenaar aan het conservatorium van Maastricht, en Stembevrijder van het eerst uur uit de stal van Jan Kortie. Bovendien is ze actief als componist van nieuwe, avontuurlijke muziek die inmiddels in verschillende landen in Europa ten gehore werd gebracht. En al vele jaren stelt zij voor De Concertzender een maandelijks programma samen over Nederlandse componisten.

Samen met pianist Diederick Koornstra, tevens cantor/organist van de Keizersgrachtkerk in Amsterdam, zal ze vanmiddag liederen van Fauré, Debussy, Ravel, Ives en de Nederlander Matthijs Vermeulen ten gehore brengen. De concertjes duren telkens 20 à 25 minuten en Miranda zal over elk stuk kort iets vertellen.

Peter Teunissen studeerde af aan de Academie voor Kunst en Beeldende Vormgeving van Den Bosch.

Hollywoodlaan 87 t/m 95

Kunstplein
De ommuurde binnentuin wordt omge­toverd tot Kunstplein waar je kunt genieten van decoratieve kunstvoorwerpen, schilderijen en live popmuziek uit de jaren 90! Met kunstenaars Toon Jansen, Paul Santman, Erik Eek en Marian Oud.

TEKST VAN DEELNEMERS ZELF
De ommuurde binnentuin aan de Hollywoodlaan is op zaterdagmiddag open voor bezoekers. De woningen zijn ontworpen door de voormalige Rijksbouwmeester Frits van Dongen. Alle woningen hebben een eigen patiotuin en een gezamenlijke binnentuin die normaal afgesloten is.

Bij de ingang van de tuin staat een kraam met decoratieve kunstvoorwerpen. In de tuin staan schilderijen van bewoners en klinkt live popmuziek uit de jaren negentig. Als het lukt gaan we samen nog een kunstwerk maken ook.

James Stewartstraat 212

Expositie Eefje van Twillert
Deze kunstenares vindt haar inspiratie na 30 jaar wonen en werken in de overzeese gebiedsdelen, nu op de voormalige Zuider­zeebodem: de bossen rond Almere. Ze vereeuwigt ze met acrylverf en aquarel!

TEKST VAN DEELNEMER ZELF
Ze werkte als creatief therapeute in een Psychiatrisch Centrum. Daarna woonde en werkte ze 30 jaar op Curaçao, Bonaire en Aruba. In 1994 begon ze met het nemen van schilderlessen. Ze heeft les gehad van verschillende docenten van de Rietveld Academie en is voor het maken van collage en schilderen daarvan naar een drieweekse workshop Argentinië geweest.
Eefjes inspiratie kwam voornamelijk uit elementen in de natuur. Nu drie jaar terug in Holland/Almere was het een uitdaging voor haar dit opnieuw te ondernemen door de inspiratie te halen uit de bossen rond Almere. Dat zal ze tonen in Acrylverf op linnen en in Aquarel.

James Stewartstraat 202

Fotoexpositie Mona Alikhah
Wie kent haar niet, de Almeerse fotografe Mona Alikhah. Haar portretten laten de mens zien zoals hij/zij is. Sfeervolle reportages geven je het gevoel dat je erbij was. En dankzij haar Iraanse wortels, staat er ook nog Iraanse saffraanthee voor je klaar!

TEKST VAN DEELNEMER ZELF
Ik ben Mona Alikhah en woon bijna een jaar in de Filmwijk. Ik werk als fotograaf in en buiten Nederland. Omdat ik vanuit huis werk, is het misschien voor jullie leuk om te zien hoe ik hier woon en werk. Ik zal ook mijn archief foto's van vroeger tot nu toe tentoonstellen.

James Stewartstraat 258

City Senses
Een belevingspark met een mix tussen kunst, wetenschap en spel in ons eigen Lumière­park. Marcel Kolder en Mira Ticheler vertellen erover. Met lichtbeelden en een interactief kunstwerk.

TEKST VAN DEELNEMERS ZELF
Een aantal Almeerders en Filmwijkers ziet graag bij het Weerwater een belevingspark met een mix tussen kunst, wetenschap en spel. In de kelder aan de James Stewartstraat/Ingrid Bergmanstraat vertellen de initiatiefnemers over hun plannen. Er staat ook een interactief kunstwerk van Mira Ticheler. We zullen lichtbeelden vertonen van onze plannen.

Belevings- en experimenteerpark CitySenses daagt je uit om je zintuigen opnieuw te leren gebruiken. Het wordt een unieke plek in het groene centrum van de jongste stad van Nederland waar je weer leert kijken, ruiken, proeven, horen en voelen. Dan doen we in een parklandschap aan het Weerwater in Almere waar verrassende interactieve kunstwerken je op ontdekkingsreis laten gaan. Via smaak, kleur, geur, geluid en gevoel.

Hollywoodlaan 148

Kunstschilder Steve White
Niet gehinderd door enige scholing
maakt Steve grote kleurrijke doeken. Zin om verf te ruiken? Sla dit kunstenaars­atelier dan vooral niet over! Wie weet kom je wel naar buiten met een prachtig werk om een LSM (Leeg Stuk Muur) op te vrolijken!

Henry Fondastraat 2

Schatzoeken in de wijk
Geocaching. Het is iets met GPS en schat­zoeken en een hobby van duizenden mensen wereldwijd. Angela en Jan weten er alles van en gaan met jou op zoek naar de verborgen schat in de wijk. Wel je telefoon meenemen!

Uitleg om 14.30, 15.00 en 15.30 uur.
Na de uitleg ga je met Jan of Angela in de buurt op zoek naar een schat. Met beloning!

De ingang is vandaag aan de achterzijde van het huis, in de tuin

Bette Davisstraat 24

AYURVEDA, WAT IS DAT?
Alles wat je altijd al wilde weten over Vata Dosha, Pitta Dosha en Kapha Dosha. Tipje van de sluier: ruimte, lucht, vuur, water en aarde. Kortom: Ayurveda. Mevrouw Vaid van Ayur Mantra vertelt je er alles over. Goed voor de levenskracht!

Ook op dit adres: Woman in Change (zie onder)

TEKST VAN DEELNEMER ZELF
Ayur Mantra is een ayurvedische centrum in Filmwijk. Ayur Mantra bestaat 10 jaar in dienst voor een goede gezondheid van jullie allemaal. Ayurveda is een oeroud/holistische geneeswijze uit india. Volgens ayurveda heb je een goede gezondheid als je lichaam en geest in harmonie zijn met het universum. Als iets het evenwicht verstoort dan wordt je ziek.

Ayurveda gelooft dat elke mens is gemaakt van vijf basiselementen in het universum: ruimte, lucht, vuur, water en aarde. De combinatie van deze vijf elementen in het menselijk lichaam vormen drie levenskrachten of energieën, die we de doshas noemen, deze bepalen hoe je lichaam werkt.

Vata Dosha (ruimte en lucht)
Pitta dosha (vuur en water)
Kapha Dosha (water en aarde)

Het doel van Ayurveda is om een goede gezondheid te bevorderen, geen ziekte te bestrijden. Maar behandelingen kunnen gericht zijn op specifieke gezondheidsproblemen. Ayur Mantra biedt bijvoorbeeld de volgende diensten en producten:
- Intake
- Verschillende behandelingen
- Kruiden
- Vedic life coaching
- Ayurvedische thee / kant en klaar (maaltijd)soepen en niet te vergeten onze speciale detox chutney!!

Wilt u meer weten over ons en wat Ayurveda kan betekenen voor u en uw gezonder leven, kom dan bij ons binnen en maak kennis met Ayurveda.

 

WOMAN IN CHANGE
Succesvoller, tevredener en blijer worden? Verander je leven dankzij Woman in Change. Woman, voor vrouwen dus. Maar mannen mogen ook komen luisteren naar expert en coach Myriam Wanders-Wieringa. Het zou zo maar kunnen dat deze bijeenkomst een eye opener wordt.

TEKST VAN DEELNEMER ZELF
Er wordt beter geacteerd op Hollywood-feestjes dan je ooit op het grote doek ziet” - Bette Davis – (bron trouw.nl)

Bette Davis is een van de meest geëerde actrices van Hollywood. Bette Davis presenteerde zich als een moderne, onafhankelijke vrouw voor wie haar werk altijd op de eerste plaats kwam.
Het verhaal van Bette Davis is een psychologische zoektocht naar een vrouw vol tegenstellingen, die haar eigen legende creëerde waarin feiten en fictie door elkaar heen leken te lopen.
Filmkunst is spannend, aantrekkelijk, verrassend en leuk.
Bette Davis is in de jaren dertig al absoluut een echte Woman in Change. De missie van Woman in Change sluit hier goed bij aan: Ik ben ervan overtuigd dat vrouwen die al hun talenten benutten, veel succesvoller, tevredener en blijer in het leven staan.
Mijn naam is Myriam Wanders – Wieringa een En ga durven én ga doen – expert, spreker en gespreksleider. Woman in Change moedigt vrouwen aan in beweging en verandering, zodat zij betere mogelijkheden creëren in werk, gezondheid, relatie en financiën.
Wat is Coaching en wat doet een Coach nou precies? Ook nieuwsgierig? Ik geef je alle antwoorden tijdens het Jubileumfeest: BouwRAI Filmwijk 25 jaar!

Bette Davisstraat 24-B

Woman in Change
Succesvoller, tevredener en blijer worden? Verander je leven dankzij Woman in Change. Woman, voor vrouwen dus. Maar mannen mogen ook komen luisteren naar expert en coach Myriam Wanders-Wieringa. Het zou zo maar kunnen dat deze bijeenkomst een eye opener wordt.

Ook op dit adres: Ayurveda, wat is dat?

TEKST VAN DEELNEMER ZELF
Er wordt beter geacteerd op Hollywood-feestjes dan je ooit op het grote doek ziet” - Bette Davis – (bron trouw.nl)

Bette Davis is een van de meest geëerde actrices van Hollywood. Bette Davis presenteerde zich als een moderne, onafhankelijke vrouw voor wie haar werk altijd op de eerste plaats kwam.
Het verhaal van Bette Davis is een psychologische zoektocht naar een vrouw vol tegenstellingen, die haar eigen legende creëerde waarin feiten en fictie door elkaar heen leken te lopen.
Filmkunst is spannend, aantrekkelijk, verrassend en leuk.
Bette Davis is in de jaren dertig al absoluut een echte Woman in Change. De missie van Woman in Change sluit hier goed bij aan: Ik ben ervan overtuigd dat vrouwen die al hun talenten benutten, veel succesvoller, tevredener en blijer in het leven staan.
Mijn naam is Myriam Wanders – Wieringa een En ga durven én ga doen – expert, spreker en gespreksleider. Woman in Change moedigt vrouwen aan in beweging en verandering, zodat zij betere mogelijkheden creëren in werk, gezondheid, relatie en financiën.
Wat is Coaching en wat doet een Coach nou precies? Ook nieuwsgierig? Ik geef je alle antwoorden tijdens het Jubileumfeest: BouwRAI Filmwijk 25 jaar!

Hollywoodlaan 109 - Polygoon

CENTRALE LOCATIE: BASISSCHOOL POLYGOON

Informatiekraam
Bij de informatiekraam op het schoolplein van de Polygoon weten ze alles over wat, wanneer, wie en waar tijdens het feest! En ze verkopen er ook het jubileumboekje ‘Thuis in de Filmwijk’, voor slechts € 2,-. Op = op!

Platform Filmwijk en Filmwijk Energiek!
Ontmoet de mensen van Platform Filmwijk die zich al sinds 2002 inzetten voor de belangen van Filmwijk(ers). Filmwijk energieneutraal in 2022? Laat je voorlichten door de werkgroep Energiek over wat je als Filmwijker kunt doen om energie – en dus geld – te besparen!
Kraam op het schoolplein

Hollywoodlaan 109 - Polygoon

CENTRALE LOCATIE: BASISSCHOOL POLYGOON

Architectuur rondleidingen
Een aantal steengoede gidsen leiden je rond langs onze eigen Filmwijk monumenten. Om 14 uur, en bij voldoende belangstelling ook om 15.30 uur. Start vanaf het schoolplein

Expositie ‘Terug naar 1992’
Waan je in 1992 bij het bekijken van de tentoonstelling ‘Terug naar 1992’. Kijk hoe de wijk er toen uitzag en verheug je dat die anno 2017 nog veel mooier is.  In de school, boven

Doorlopende filmvoorstelling
‘Cineac’ met veel beelden van toen. BouwRAI 1992, filmsterren, muziek en de pracht van de wijk. In de school, Buurtlokaal

Activiteiten voor kinderen en jongeren:
• Music en Magic met Gerard Poot
• De Kunstbus olv Wanda van Koningsveld met kinderworkshop: bouwen met klei en een stad van hout: 4 t/m 6 jaar
• Kliederlab voor ouder en kind olv  Gosia Prusak: 1,5 tot 4 jaar
• Workshop Tiny Houses maken olv Daniella van Eembergen voor kinderen van 7 t/m 14 jaar
• Leren vloggen voor jongeren van 12 t/m 16 jaar olv Sherazade Fritze
• Mindfulness voor kinderen (in de school)