Afval

Grofvuil

  • Grof vuil kunt u van maandag t/m zaterdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur aanbieden bij een van de recyclingperrons.
  • Ook kunt u telefonisch een afspraak maken voor het ophalen van grof vuil via nummer 14036.
  • Een derde mogelijkheid is via het digitaal loket van de gemeente Almere.

Huisvuil en plastic verpakkingsmateriaal

In Almere wordt plastic afval en huisvuil om de week opgehaald. Op de woensdag in de even weken worden de duobakken geleegd, in de oneven weken de plasticcontainers.

Wilt u een herinnering via e-mail of twitter wanneer uw afvalbak geleegd wordt? Meld u dan aan bij Bakkendag!

Oud papier & karton

Wordt eens per 14 dagen op dinsdags opgehaald. De borden langs de weg geven aan wanneer. Zet uw papier ‘s morgens vóór 8.00 uur op de stoep. Liefst samengebonden in een bundel of in dozen en plastic tassen

De scholen en verenigingen blijven delen in de opbrengst, dus u doet er goed aan uw oud papier en karton voor hen te bewaren.

Overtollige huisraad

Bij De Kringloper zijn ze blij met uw overtollige spullen. Ook te repareren spullen wordt nieuw leven ingeblazen als dat mogelijk is. Wat bij u al jaren in de schuur staat, daar kan een ander reuze blij mee zijn. Voor de gratis ophaalservice belt u met 0900 – 8998180.

Welke spullen kunt u bij De Kringloper kwijt?
Kleding, glaswerk, curiosa, schilderijen, serviesgoed, keukengerei, boeken, cd’s, meubels, witgoed, Av-apparatuur, onderdelen en seizoensartikelen (tuinmeubelen, kerstdecoratie) etc., u kunt het allemaal kwijt bij De Kringloper.
Let op: Geen chemisch, bouw-, huisafval en sanitair.

Textiel & schoeisel

Oude kleding en schoenen worden evenals het oud papier eens per 14 dagen op dinsdags opgehaald. De borden langs de weg geven aan wanneer. Zet uw textiel apart in dichtgebonden plastic zak ‘s morgens vóór 8.00 uur op de stoep.

Vragen of klachten t.a.v. Afdeling Stadsreiniging gemeente Almere

Heeft u vragen of klachten of wilt u meer informatie over de inzameling van huishoudelijk afval, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Stadsreiniging van de gemeente Almere, telefoon (036)-5471847, e-mail: reiniging@almere.nl.