Recreatie

Parken

Lumièrepark

Het Lumièrepark ligt tussen het Weerwater en de Filmwijk en bestaat uit bos en struweel, doorsneden door wandelpaden. Tussen het bosgebied aan de zuidzijde van het park en het Weerwater ligt een relatief open gebied met veel opslag van wilg met afwisselende kruiden en rietgroei. De gemeente Almere beheert het gebied.

Het park is vernoemd naar de gebroeders Lumière.

Laterna Magikapark

Het Laterna Magikapark ligt vlak naast de Veluwedreef, tussen de Jacques Tatilaan en de Buñuellaan in. Het park is ruim opgezet en voorzien van veel groen.

Midden in het park ligt een Jeugd Ontmoetings Plaats, een JOP. Een plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten kunnen ontplooien. Of het nu sport, spel of rondhangen is. Jarenlang was de JOP in het Laterna Magikapark een saaie plak asfalt. Ideaal voor skaters, die een rondje wilden draaien. Er stond een half pipe en een funbox, maar dat was het dan wel. Daar is inmiddels (mei 2006) verandering in gekomen. De gemeente en de politie hebben de koppen bij elkaar gestoken om de JOP op een veilige manier te verbeteren. En dat is gelukt!

De JOP is uitgebreid met de volgende dingen: • Verlichting • Pannaveld • Basketbalveld • Grinding rails • Onderkomen.

Iedereen is enthousiast en waardeert de vernieuwingen. Er bestaat wel nog één wens. Namelijk de half pipe weghalen uit de donkere hoek en deze plaatsen in de buurt van de overige skate attributen.

Laterna Magika betekent ‘Toverlantaarn’. Het is tevens een beroemd filmtheater in Praag.

Speelplekken voor kinderen en jongeren

  • Schoolplein Caleidoscoop
  • JOP met skatepark in Laterna Magikapark (zie boven)
  • Voetbalveldje Laterna Magikapark
  • Speeltoestellen en glijbaan Lumièrepark (in de winter kan je hier heerlijk van de berg af sleeën!)

Strand

Lummièrestrand/Filmwijkstrand aan het Weerwater in het Lumièrepark.

Weerwater

Het Weerwater is een ca. 150 ha grote plas die is ontstaan door zandwinning ten behoeve van Almere Haven. In het Weerwater ligt het Vogeleiland, een natuurgebied dat sinds 1989 begraasd wordt door Galloway koeien. Utopia is de toren op de kleine landtong achter de Jachthaven. De beklimming levert een fraai uitzicht op de omgeving. De gemeente Almere beheert het gebied.