Activiteiten

flyer schoonmaakdag 2015Schoonmaakdag Filmwijk Buitengewoon Schoon

De stichting heeft enige faam opgebouwd om als eerste wijk in Almere – dit jaar al voor de 15e keer – de jaarlijkse schoonmaakdag te organiseren onder het motto: Filmwijk Buitengewoon Schoon!. Honderden vrijwilligers, ouders en ook veel kinderen doen elk jaar mee om hun eigen woonomgeving op te ruimen en schoon te maken en te houden.

Voor een impressie van voorgaande schoonmaakdagen, zie de rubriek Video’s van de wijk

Maak de BuurtProject Maak de Buurt

Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken deed op maandag 12 oktober de aftrap voor de landelijke Werkplaats Maak de Buurt, in navolging van het Amsterdamse gelijknamige programma. In Maak de Buurt gaan zes (deel)gemeenten experimenteren met verschillende bewoners- en buurtinitiatieven, en Almere Filmwijk is hier één van. Hier krijgen bewoners en ondernemers meer zeggenschap over wat er in hun buurt gebeurt, en kunnen ze ideeën bedenken en uitvoeren.

Meer info volgt.

flyer Filmwijk groen & duurzaamInformatiebijeenkomsten

Gedurende het jaar organiseren wij regelmatig informatiebijeenkomsten voor de bewoners van de Filmwijk. De onderwerpen zijn afhankelijk van wat er op een bepaald moment speelt. In het verleden gingen ze o.a. over de Floriade, energiebesparing, zorg & welzijn. Via onze website, een huis-aan-huis flyer en berichten in de lokale pers brengen wij de Filmwijkers op de hoogte.